AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Nasdaq opent vermoedelijk lager

Nasdaq opent vermoedelijk lager
6 dec 2021 om 12:47

Wall Street lijkt maandag verdeeld van start te gaan. De Nasdaq opent vermoedelijk een half procent lager, maar voor de Dow en de breder samengestelde S&P 500 index wijzen de futures wel op een kleine openingswinst.

De lagere opening van de Nasdaq houdt volgens beursexperts verband met de angst voor een snellere tapering door de Federal Reserve. Dit zal voor een hogere rente zorgen en daarmee voor druk op de waarderingen van met name techaandelen.

De angst voor de nieuwe omikron-variant neemt af, nu er steeds meer signalen zijn dat het wel eens om een milde variant kan gaan.

De euro/dollar handelt op 1,1294 en olie wordt circa 3 procent duurder. De Amerikaanse tienjaarsrente noteert op 1,395 procent.

De cryptomarkten gingen van vrijdag op zaterdag stevig onderuit, en na een licht herstel lijken de belangrijkste cryptomunten nu weer te dalen. Bitcoin noteert op 47.479 dollar en ethereum op 3.971 dollar.

Bedrijfsnieuws

De bedrijfsagenda is vandaag leeg. Woensdag zijn er nog cijfers van Campbell Soup en meme-stock GameStop. Donderdag is het de beurt aan Oracle en nabeurs letten beleggers op de cijfers van Broadcom.

Alibaba kondigde een reorganisatie aan en presenteerde een nieuwe CFO. In Hongkong daalde het aandeel 5,6 procent.

Slotstanden

De S&P 500 daalde vrijdag 0,8 procent op een slot van 4.538,43 punten, de Dow Jones index verloor 0,2 procent tot 34.580,08 punten en de Nasdaq sloot 1,9 procent in het rood bij een slotstand van 15.085,47 punten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Oracle

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!