AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 2 december 2021 09:53

Budget Energie en NLE passen tarieven voortaan elke maand aan

AMSTERDAM (ANP) - Energiebedrijven Budget Energie en NLE gaan met ingang van komend jaar de variabele tarieven iedere maand aanpassen in plaats van eens per halfjaar. De bedrijven doen dat vanwege de snel gestegen energieprijzen. Door de tarieven maandelijks aan te passen lopen zij minder risico omdat ze stijgingen makkelijker kunnen doorberekenen aan de klanten. Maar ook als de tarieven weer dalen profiteren klanten daar sneller van.

Om te voorkomen dat de maandbedragen van klanten te veel schommelen worden die herberekend op basis van verwachte prijzen. Het gaat overigens om een minderheid van de klanten van Budget Energie en NLE. Negen op de tien klanten hebben namelijk een vast contract. Dat betekent overigens nog altijd dat tienduizenden klanten een variabel contract hebben.

Budget Energie en NLE zijn onderdeel van Nuts Groep. Topvrouw Caroline Princen geeft aan dat haar bedrijf de tweejaarlijkse aanpassing van de tarieven al langer onlogisch vond. "De huidige energiemarkt en de zorgen bij klanten hebben dit alleen maar versterkt."

Door de gestegen energieprijzen dreigen voor klanten met een variabel contract flink hogere prijzen. Een aantal energiebedrijven paste de prijzen al in november aan in plaats van zoals gebruikelijk is in januari. Bovendien vielen al drie energiebedrijven om door de hoge prijzen. Hun klanten komen nu ook tegen hogere tarieven bij andere energiebedrijven terecht.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Energie

De Aandeelhouder TV

maart 25, 2023

FED schrikt en de bankensector in de stress, maar wat moet je er nu mee als belegger?

maart 24, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 24, 2023

PROSUS in de lift – 22mrt23

maart 24, 2023

ASMI 340 kantelpunt – 23mrt23

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:07

  Aandeel Nemetschek: Zit er nu veel meer in?

 • 08:19

  Bankproblemen houden gemoederen bezig, maar tech profiteert van lagere rente

 • 15:39

  LYNX Beursflash: Zijn Rabobank Certificaten een interessante belegging? 

 • 10:42

  Aandeel L’Oréal: De stieren gaan “all in”

 • 08:22

  Geen renteverlaging in 2023 volgens Fed

 • 14:35

  Call opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 09:11

  ETF van de week: Group Physical Bitcoin ETC (BTCE)

Masterclasses

Columns

Nieuw
23 mrt 09:50 Bas Heijink

AEX: Wordt dit een bearmarkt?

22 mrt 17:18 Redactie

Fed, Pharming, Ordina, Flow en Aegon

21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers