Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Mercedes-Benz en moederbedrijf Peugeot investeren in accumaker

Mercedes-Benz en moederbedrijf Peugeot investeren in accumaker
30 nov 2021 om 18:07

WOBURN (ANP) – Autoproducenten Mercedes-Benz en Stellantis, het moederbedrijf van onder meer Peugeot, Fiat, Opel en Chrysler, hebben geld gestoken in het Amerikaanse accubedrijf Factorial Energy. Daarmee gaan de Europese bedrijven de Zuid-Koreaanse branchegenoten Hyundai en Kia achterna, die al eerder een samenwerkingsverband sloten.

Factorial werkt aan zogeheten solid-statebatterijen, die in tegenstelling tot gangbare batterijen geen vloeibare stoffen bevatten. Die batterijen moeten sneller kunnen laden en kunnen meer energie bevatten dan de accu’s die nu in elektrische auto’s worden gebruikt. Met de nieuwe technologie kunnen auto’s dus voor hetzelfde bereik toe met een kleiner accupakket of met dezelfde accu’s veel verder rijden voordat die leeg zijn. Bovendien kan de technologie van Factorial gebruikt worden in dezelfde systemen.

Het is niet bekend hoeveel Mercedes-Benz en Stellantis investeren in Factorial. Autofabrikanten steken veel geld in bedrijven die accu’s maken en nieuwe technologieën ontwikkelen. De komende jaren moeten ze snel de overstap maken naar elektrische auto’s, door nieuwe regels in onder meer de Europese Unie en de Verenigde Staten.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.