Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Toezichthouder nog niet akkoord met overname Landal door Roompot

Toezichthouder nog niet akkoord met overname Landal door Roompot
29 nov 2021 om 17:14

DEN HAAG (ANP) - De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is nog niet akkoord met de overname van bungalowparkenuitbater Landal GreenParks door branchegenoot Roompot. De toezichthouder vindt dat er meer onderzoek nodig is naar de gevolgen van de samensmelting voor zowel consumenten als eigenaren van vakantiehuizen. Roompot is de grootste aanbieder van vakantieparken in Nederland en Landal de nummer twee.

De ACM wil weten of Roompot en Landal zo'n sterke marktpositie in Nederland krijgen dat ze daardoor de prijzen kunnen verhogen. Ook zijn de twee bedrijven groot in dienstverlening aan parken die niet in hun bezit zijn. Daarvoor verzorgen ze bijvoorbeeld de boekingen of de marketing, maar ook het beheer. Ook voor deze diensten wil de ACM kijken of de combinatie van Roompot en Landal de prijzen kan verhogen.

De toezichthouder wacht nu eerst of Roompot en Landal de overname nog willen voortzetten. Pas als de bedrijven aangeven dit te willen en een vergunning voor de overname aanvragen begint het onderzoek.

De overname van Landal door Roompot werd in juni aangekondigd. Landal GreenParks heeft ruim honderd vakantieparken in onder meer België, Denemarken, Duitsland, Groot-Brittannië, Hongarije, Nederland, Oostenrijk, Tsjechië en Zwitserland. Het aanbod bij Roompot bestaat uit meer dan tweehonderd parken en vakantielocaties in België, Duitsland, Frankrijk, Nederland en Spanje. Bij de twee bedrijven samen werken ruim 5000 mensen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.