Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Ook bitcoin herstelt van terugval door schrik Omikron-variant

Ook bitcoin herstelt van terugval door schrik Omikron-variant
29 nov 2021 om 18:21

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) – Cryptomunt bitcoin begint weer te herstellen van de koersval die de valuta afgelopen vrijdag op Black Friday maakte. Dat gebeurde onder meer door de zorgen die ontstonden rond de nieuwe Omikron-variant van het coronavirus. De koers van de grootste cryptomunt steeg met meer dan 4 procent waardoor de waarde van de bitcoin uitkwam op ruim 58.600 dollar.

Afgelopen vrijdag had bitcoin de slechtste dag uit de afgelopen twee maanden. Dat verlies zorgde ervoor dat bitcoin een vijfde minder waard werd dan het record van 69.000 dollar van begin november. Experts zien dat bitcoin steeds vaker de koersbewegingen van andere financiële markten volgt, nu de munt wordt omarmd door steeds meer reguliere bedrijven en financiële instellingen.

Andere cryptomunten vertoonden ook weer herstel, evenals alternatieve munten zoals Polkadot en Dogecoin. Er is de afgelopen weken een nieuwe munt opgedoken met de illustere naam Omicron. De waarde van deze munt duikelde ook hard omlaag vorige week, toen de nieuwe coronavirusvariant het wereldnieuws domineerde. Erna herstelde de munt zich weer.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.