Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Miljoenen van overheid voor elektrisch vervoer en waterstof

Miljoenen van overheid voor elektrisch vervoer en waterstof
29 nov 2021 om 20:48

EINDHOVEN (ANP) – Twee groepen Nederlandse bedrijven in de vervoerssector hebben samen 47 miljoen euro aan subsidie gekregen. Daarmee gaan ze werken aan elektrisch vervoer en vervoer op waterstof. Onder meer industrieconcern VDL, vrachtwagenbouwer DAF en chipbedrijf NXP zijn onderdeel van de consortia, waarin ze samenwerken met andere partners als onderzoeksinstituut TNO, Technische Universiteit Eindhoven en Maastricht University.

Op het gebied van elektrisch vervoer gaat een consortium zich onder meer bezighouden met de lokale ontwikkeling en productie van innovatieve batterijen voor elektrische voertuigen. Ook een slimme laadinfrastructuur, de recycling van batterijen en een vooruitstrevend batterijmanagementsysteem krijgen aandacht. Voor waterstof kijken de consortiumpartners naar waterstofverbrandingsmotoren en brandstofcellen, maar ook naar de technologie voor de infrastructuur die nodig is voor de opslag van die brandstof.

Behalve de 47 miljoen euro die de overheid in het onderzoek steekt, dragen de deelnemers aan de consortia zelf 26 miljoen euro bij. Daarmee komt het totaal te besteden bedrag op 73 miljoen euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NXP

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.