Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Eerste kwartaalwinst Russisch Aeroflot sinds 2019

Eerste kwartaalwinst Russisch Aeroflot sinds 2019
29 nov 2021 om 11:26

MOSKOU (ANP/RTR) – De Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot heeft voor het eerst sinds 2019 een kwartaal afgesloten met winst. De onderneming profiteerde in het derde kwartaal van het herstel van de vraag naar binnenlandse vluchten, terwijl ook internationaal er weer meer mogelijk was.

De maatschappij sloot de meetperiode af met een winst van 11,6 miljard roebel, dat is omgerekend ongeveer 137 miljoen euro. In dezelfde periode een jaar terug ging het nog om een verlies van 21,4 miljard roebel.

Rusland besloot ondanks een sterk oplopend aantal coronabesmettingen niet tot een volledige lockdown. Aeroflot zag daarop de vraag naar binnenlandse vluchten toenemen. Het aantal passagiers op binnenlandse vluchten kwam daarbij uit tot boven het niveau van voor de crisis. Verder werd geprofiteerd van de geleidelijke opheffing van de maatregelen internationaal, aldus de maatschappij.

Het bedrijf ziet zich wel genoodzaakt de kosten strikt onder controle te houden. Alleen al aan brandstofkosten was de onderneming in de eerste negen maanden van dit jaar bijna 42 procent meer kwijt. Om die extra kosten terug te verdienen ziet de maatschappij zich genoodzaakt de brandstofrekening door te berekenen aan klanten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.