Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Medewerkers Amazon gaan demonstreren op Black Friday

Medewerkers Amazon gaan demonstreren op Black Friday
25 nov 2021 om 17:38

AMSTERDAM (ANP) – Werknemers van webwinkel Amazon gaan vrijdag in meerdere landen demonstreren op Black Friday. Dat meldt een samenwerkingsverband van vakbonden wereldwijd, waar FNV ook bij is aangesloten. Volgens de vakbond zijn de lonen, werktijden en andere arbeidsvoorwaarden belabberd bij Amazon. Daarnaast is de werkdruk “gigantisch”, aldus FNV.

In Nederland wordt niet gestaakt, maar in landen als Frankrijk en Italië wel. Ook in onder meer de Verenigde Staten, India en het Verenigd Koninkrijk wordt gedemonstreerd. Wereldwijd heeft het bedrijf zo’n 1,3 miljoen medewerkers.

FNV gaat vrijdag protesteren bij de scheepswerf in Alblasserdam waar het zeiljacht van Jeff Bezos, de oprichter van Amazon, wordt gebouwd. “Bezos heeft zijn enorme rijkdom vergaard dankzij maar vooral ook ten koste van zijn werknemers”, zegt FNV-bestuurder Michiel Al. “Deze boot staat voor ons symbool voor de niets en niemand ontziende groei van Amazon.”

De vrijdag na de Amerikaanse feestdag Thanksgiving Day staat bekend als koopjesfestijn Black Friday. Ook buiten de VS proberen winkeliers klanten naar hun winkels te lokken met scherpe aanbiedingen. Amazon heeft elk jaar ook veel aanbiedingen op Black Friday.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Volkswagen AG

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.