Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Accsys ziet sterke omzetgroei

Accsys ziet sterke omzetgroei
23 nov 2021 om 08:28

Accsys heeft in de afgelopen zes maanden de omzet en de verkopen sterk zien aantrekken ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen het bedrijf hard werd geraakt door de coronacrisis. Dit maakte de houtveredelaar dinsdagochtend bekend.

De sterke vraag naar Accoya- en Tricoya-hout blijft volgens Accsys aanhouden. Volgens CEO Robert Harris ligt de vraag nog altijd hoger dan het aanbod. 

De omzet steeg met 31 procent tot 56,2 miljoen euro in de zes maanden tot en met 30 september. De Accoya-volumes stegen met 12 procent op jaarbasis.

De onderliggende EBITDA bedroeg 4,5 miljoen euro tegen 4,3 miljoen euro een jaar eerder. Onder de streep restte een verlies van 0,2 miljoen euro tegen een winst van 1 miljoen euro vorig jaar in dezelfde periode.

Wel verbeterde de kaspositie flink tot 2,4 miljoen euro. Een jaar eerder was er nog sprake van een schuld van 16,3 miljoen euro.

Accsys merkte op dat de gemiddelde verkoopprijzen voor Accoya-hout hoger lagen dankzij de sterke vraag en de hogere grondstofprijzen en verstoringen in de aanvoerketen die konden worden doorberekend. 

CEO Harris zegt er vertrouwen in te hebben aan de marktverwachtingen te voldoen. Op lange termijn ziet hij een significant verder aantrekkende vraag naar de duurzame producten van Accsys, nu de wereld zich richt op het terugbrengen van de CO2-uitstoot.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Philips

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.