Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Nieuwe Chinese boetes voor Alibaba, Tencent en Baidu

Nieuwe Chinese boetes voor Alibaba, Tencent en Baidu
20 nov 2021 om 10:35

BEIJING (ANP/BLOOMBERG) – De Chinese autoriteiten hebben nieuwe boetes uitgedeeld aan Chinese techbedrijven wegens monopoliepraktijken. Onder meer Alibaba, Tencent en zoekbedrijf Baidu moeten meebetalen aan in totaal 21,5 miljoen yuan (3 miljoen euro) aan straffen. De Chinese overheid treedt harder op tegen grote technologiebedrijven die veel macht in handen hebben, en tot voor kort nog maar aan weinig regels gebonden waren.

Het gaat dit keer om relatief kleine bedragen. Eerder dit jaar moest Alibaba nog een megaboete betalen van omgerekend 2,3 miljard euro vanwege monopoliepraktijken. Het bedrijf moest verder ook een aantal maatregelen nemen om onder meer eerlijke concurrentie te waarborgen, de rechten van consumenten te respecteren en bedrijven te beschermen die gebruikmaken van Alibaba’s platforms. Bij de presentatie van de kwartaalcijfers van Alibaba eerder deze week werd duidelijk dat de toegenomen regelgeving vanuit de Chinese overheid het bedrijf dwarszit.

Vorige maand kreeg maaltijdbezorger Meituan een boete van omgerekend bijna 461 miljoen euro van de Chinese mededingingsautoriteit. Die straf werd ook opgelegd vanwege het schenden van monopolieregels, na maandenlang onderzoek.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Alibaba Group

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.