AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP dinsdag, 16 november 2021 17:02

Prosus sterkste stijger in AEX, Ahold Delhaize levert in

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - Techinvesteerder Prosus was dinsdag de sterkste stijger in de AEX-index op Beursplein 5. Het bedrijf denkt, ondanks de verkoop van een deel van de aandelen in het Chinese techconcern Tencent, toch meer te gaan verdienen aan dat belang. Dat meldde de onderneming vooruitlopend op zijn handelsupdate volgende week. Beleggers konden het nieuws wel waarderen en zetten het aandeel dik 4 procent hoger. Ahold Delhaize leverde in, na een flinke stijging een dag eerder.

Mede door de winst van Prosus, maar ook die van vastgoedfonds Unibail-Rodamco-Westfield (plus 2,7 procent), sloot de AEX-index met een winst van 0,4 procent op 826,50 punten. Het koersverlies van Ahold Delhaize drukte wel op de graadmeter. Het supermarktconcern was de sterkste daler met een verlies van 3,2 procent, mede door een adviesverlaging door Kepler Cheuvreux. Een dag eerder was Ahold Delhaize nog de sterkste stijger in de AEX na het bericht dat het webwinkel bol.com naar de beurs wil brengen.

Philips werd nog eens 1,1 procent lager gezet. Het medisch technologiebedrijf verloor maandag al ruim 10 procent aan waarde na berichten dat de Amerikaanse waakhond FDA de fabriek bezocht waar Philips zijn slaapapneu-apparaten maakte en daar meer problemen vond.

Vodafone

De MidKap, de graadmeter met middelgrote fondsen direct onder de AEX, steeg 0,2 procent tot 1092,15 punten. Dat kwam mede door de koerswinst van kunstmestproducent OCI die de graadmeter aanvoerde met een plus van 3,6 procent. ABN AMRO sloot hier de rij met een verlies van 1,3 procent.

In Londen klom Diageo 1,4 procent. De Britse drankengroep, bekend van onder meer het merk Johnnie Walker, verhoogde tijdens een beleggersdag de omzetverwachting voor de komende jaren. Vodafone steeg bijna 5 procent in de Britse hoofdstad. Het Britse telecomconcern is wat positiever geworden over de resultaten in het hele boekjaar dankzij een sterke eerste jaarhelft.

Olie

Verder was er aandacht voor ThyssenKrupp, dat net geen 12 procent won in Frankfurt. Het Duitse industrieconcern zet zijn plannen door voor een beursgang van het onderdeel dat helpt bij het bouwen van waterstoffabrieken.

De graadmeters in Frankfurt en Parijs wonnen tot 0,7 procent. Londen verloor 0,3 procent. De euro was 1,1338 dollar waard, tegen 1,1423 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,1 procent goedkoper op 80,82 dollar. Brentolie kostte 0,3 procent meer op 82,28 dollar per vat.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Prosus, Tencent, Vodafone, Abn-amro-bank-n-v, Duitsland, Verenigde-staten, Bol-com, Beursplein-amsterdam


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

december 2, 2022

ASML, BESI, Adyen, Prosus, Meta, Alphabet, Amazon & Apple | DeAandeelhouder Podcast Afl. 100

december 2, 2022

Chinese testen en inflatiecijfers VS | 2 december 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

december 1, 2022

ING in de dip – 01dec22

december 1, 2022

Private video

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:02

  Belegger wacht op Amerikaans banenrapport & goud in trek

 • 08:37

  Jerome Powell zorgt voor rally op Wall Street

 • 11:27

  ETF van de week: iShares Core DAX UCITS ETF (EXS1)

 • 08:13

  Volle agenda voor beleggers met macro-economische cijfers

 • 06:26

  China geeft update COVID-beleid en Fed officials waarschuwen enthousiaste beleggers

 • 12:42

  AEX wacht op bevestiging van Wall Street & ASML rijp voor correctie?

 • 11:22

  Technische analyse BEL 20 en The Home Depot

 • 08:43

  Chinese onrust teistert beurs en spreads olie futures zakken fors

 • 08:09

  Fed wordt dovish & de markt wordt positiever

Masterclasses

 • 20 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

 • 11 januari

  LYNX Beleggersdebat 2023

Columns

Nieuw
02 dec 09:42 Bas Heijink

Eurodollar: is de bodem gezet?

01 dec 09:29 Nico Inberg

Euforie bij techfondsen: Powell haalt voet van gaspedaal

30 nov 12:03 Redactie

Adyen via Rendement Certificaat: Zo werkt het