Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Airbus sleept weer grote order binnen op luchtvaartshow Dubai

Airbus sleept weer grote order binnen op luchtvaartshow Dubai
15 nov 2021 om 16:04

DUBAI (ANP/RTR/BELGA) - De Europese vliegtuigfabrikant Airbus heeft weer een grote order binnengesleept op de luchtvaartshow van Dubai. Het gaat om een order van leasemaatschappij Air Lease Corporation voor 111 toestellen van verschillende types. De intentieverklaring voor de bestelling werd in Dubai getekend en wordt volgens Airbus de komende maanden afgerond.

Air Lease bestelde onder meer zeven toestellen van het nieuwe vrachtvliegtuig A350-F. Die zouden vanaf 2026 worden geleverd. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Zondag bereikte Airbus al een akkoord met de Amerikaanse investeerder Indigo Partners voor de levering van 255 vliegtuigen van het type A321. Met de order is op basis van catalogusprijzen een bedrag van meer dan 30 miljard dollar, omgerekend ruim 26 miljard euro, gemoeid. Doorgaans worden bij grote bestellingen wel flinke kortingen gegeven.

Die vliegtuigen worden straks gebruikt door de maatschappijen Wizz Air, Frontier, Volaris Aviation en JetSmart Airlines, die allemaal in handen zijn van Indigo Partners. Het Hongaarse Wizz Air neemt daarbij met 102 stuks de meeste toestellen af.

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!