Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

China wil milieuvervuiling strenger aanpakken

China wil milieuvervuiling strenger aanpakken
7 nov 2021 om 14:56

BEIJING (ANP/RTR) – China heeft “nog een lange weg te gaan” bij het beschermen van het milieu. De Chinese Staatsraad, de regering van de Volksrepubliek, gaf dat zondag aan, maar maakte gelijk nieuwe, strengere regels bekend. Daarmee moeten water- en luchtvervuiling worden aangepakt.

Sinds China vervuiling aanpakt is er al wel enige vooruitgang geboekt, liet de Staatsraad weten. Desondanks wordt het lastig om vervuiling verder terug te dringen, volgens de beleidsbepalers en er tegelijk voor te zorgen dat de uitstoot van CO2 uiterlijk in 2030 piekt en dat China in 2060 CO2-neutraal is.

De milieudoelen, zoals het terugdringen van watervervuiling en de uitstoot van onder meer stikstof, moeten worden behaald zonder de economische en industriële activiteit te veel te verstoren. Ook moeten mensen er geen last van hebben in hun dagelijks leven.

Voor het terugdringen van de CO2-uitstoot richt China zich voornamelijk op enkele belangrijke sectoren die een hoge uitstoot hebben. Zo zullen de staalindustrie, de energiesector en de transportsector vooral moeten vergroenen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.