Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

INretail: leeuwendeel winkeliers vindt QR-code onacceptabel

INretail: leeuwendeel winkeliers vindt QR-code onacceptabel
5 nov 2021 om 07:17

AMSTERDAM (ANP) – Het gros van de winkeliers zit niet te wachten op de invoering van het coronatoegangsbewijs met identiteitscheck voor klanten. Dat komt naar voren uit een peiling van brancheorganisatie van non-food winkels INretail onder haar achterban. De enquête is door zeker 850 winkeliers ingevuld.

Het kabinet kijkt naar de optie om in bepaalde regio’s een coronapas te vragen voor toegang tot niet-essentiële winkels (zoals kleding- en meubelzaken) en plekken als pretparken en dierentuinen. Het is nog niet besloten “of en hoe” het coronatoegangsbewijs breder wordt ingezet.

Ruim 80 procent van de ondervraagde winkeliers vindt het invoeren van een QR-code voor winkels onacceptabel. Twee op de drie ondernemers geven aan dat het checken van het toegangsbewijs en de identiteitscontrole niet uit te voeren is. Bij driekwart van de ondernemers leeft grote vrees voor allerlei taferelen bij de winkeldeur. Ondernemers willen ook niet dat medewerkers politieagent moeten spelen en in onveilige situaties terechtkomen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.