NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 4 november 2021 11:15

AEX tikt nieuw recordniveau aan, ING wint na kwartaalcijfers

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Basic-Fit, ING, NED25,

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index tikte donderdag een nieuw recordniveau aan. Beleggers reageerden positief op het besluit van de Federal Reserve om nog deze maand te beginnen met de afbouw van de coronasteun voor de Amerikaanse economie. Beleggers zien het besluit van de Fed als een signaal dat de grootste economie ter wereld sterk genoeg is om het zonder steun te stellen. Fed-voorzitter Jerome Powell liet daarnaast weten geen haast te hebben om de rente te verhogen.

Op het Damrak werden de resultaten van ING (plus 1,4 procent) goed ontvangen. De bank bleef ook in het derde kwartaal profiteren van de aantrekkende economie en voerde de winst met bijna driekwart op. Mede dankzij de koerswinst van ING noteerde de AEX rond het middaguur 0,4 procent hoger op 819,51 punten. De hoofdindex bereikte op 822,32 punten de hoogste tussentijdse stand ooit.

De MidKap steeg 1,7 procent tot 1078,21 punten onder aanvoering van Basic-Fit (plus 7 procent). De fitnessketen liet tijdens een beleggersdag weten de uitrol van nieuwe clubs flink te versnellen. Volgens topman René Moos is het zo kort na de economische crisis een goed moment om het tempo op te voeren. Het bedrijf leed het afgelopen jaar nog zwaar onder de coronacrisis, doordat sportscholen gedwongen moesten sluiten.

Banken

De beurzen in Frankfurt en Parijs klommen tot 0,5 procent. Londen won 0,1 procent in afwachting van het rentebesluit van de Bank of England. Naast ING kwamen ook andere grote banken als Commerzbank, Credit Suisse en Société Générale met resultaten. Commerzbank steeg 6,5 procent in Frankfurt. De Duitse bank presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht en denkt nu over heel 2021 winst te boeken. Ook de Franse bank Société Générale (plus 2,2 procent) versloeg de marktverwachtingen en kondigde aan eigen aandelen in te kopen. De Zwitserse bank Credit Suisse waarschuwde voor een verlies in het vierde kwartaal en won 0,4 procent.

BAM klom 4 procent. De bouwer zag de resultaten over de eerste negen maanden van het jaar fors verbeteren. IT-dienstverlener Ordina, die ook met cijfers kwam, zakte 1,7 procent. Deutsche Post DHL won 3,8 procent. De Duitse post- en pakketbezorger kampte afgelopen kwartaal met sterk gestegen kosten, maar kon die gemakkelijk doorberekenen aan klanten, en verhoogde zijn verwachtingen.

De euro was 1,1545 dollar waard, tegen 1,1581 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 1,5 procent meer op 82,10 dollar. Brentolie werd 1,8 procent duurder op 83,46 dollar per vat.


De koers van het aandeel Basic-Fit noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel ING noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Frankrijk, Societe-generale, Credit-suisse, Duitsland, Verenigde-staten, Basic-fit, Damrak, Federal-reserve

De Aandeelhouder TV

augustus 15, 2022

SHELL met Stip – 11aug22

augustus 15, 2022

Adempauze AEX bulls – 12aug22

augustus 15, 2022

ASMI in de plus – 15aug22

augustus 15, 2022

Deze week: Adyen, Tencent, Walmart, Target & Applied Materials

Het laatste beursnieuws

updates

 • 12:38

  AEX wacht op nieuwe impulsen & bodemproces bij Just Eat Takeaway

 • 08:38

  Europa opent hoger in week van retailcijfers

 • 17:36

  TA van Edward Loef – Stockpicking in Wall Street

 • 08:16

  Wall Street maakt pas op de plaats na inflatierally

 • 17:23

  TA van Edward Loef – Aegon of Nationale Nederlanden?

 • 14:00

  Beginnen met daytraden? Waar moet u op letten

 • 08:06

  Afnemende inflatie geeft beurzen vleugels & Disney verrast met cijfers

 • 16:00

  TA van Edward Loef – Wikken en wegen op de beurs

 • 14:21

  ETF van de week: GlobaL X Lithium & Battery Tech UCITS ETF (LITU)

Masterclasses

Columns

Nieuw
15 aug 15:59 Redactie

Keek op de week voor de belegger

15 aug 10:19 Ole Hansen

Grondstoffencorrectie lijkt einde te naderen

15 aug 09:23 Cees Smit

Column: Fijne parels mooie parels