AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM woensdag, 3 november 2021 11:06

Beursupdate: Adyen en Prosus aan kop in licht hogere AEX

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Adyen, Air France-KLM, Ebusco, Galapagos, Heijmans, ING, Lucas Bols, NED25, NLMID, PostNL, Prosus, Wolters Kluwer,

De Amsterdamse beurs koerste woensdagochtend licht hoger. Rond de klok van elf uur won de AEX 0,4 procent op 815,20 punten.

"De beurzen blijven rond recordstanden koersen", zo zien analisten van SEB.

Volgens marktvorsers van IG blijven positieve bedrijfscijfers de koersen hoger jagen. Zij wezen onder meer op cijfers van Wolters Kluwer vanochtend, die beloond werden. "Het dataconcern verhoogde meteen de eigen outlook voor dit jaar en verwacht een winst per aandeel die enkele procenten hoger is dan voorheen."

Vandaag ligt de focus van beleggers volgens investment manager Simon Wiersma van ING op de Amerikaanse centrale bank. De Fed zal naar verwachting de afbouw van het steunprogramma aankondigen.

"Er is een kleine kans dat de Fed voorzichtig zal hinten op het tijdspad van de eerste renteverhoging", aldus Wiersma. "Als de Fed voorzichtiger is dan de markt verwacht, zullen de obligatierentes wat dalen. Dat zou gunstig zijn voor de obligatie- en aandelenmarkten. Als de Fed agressiever is, zal de markt naar verwachting teleurgesteld reageren", aldus Wiersma. Volgens de investment manager verwacht de markt een eerste renteverhoging in juli volgend jaar.

"Voor beleggers is het rentebesluit erg belangrijk, omdat het een duidelijk signaal zal afgeven of de Amerikaanse economie al op zijn eigen benen kan staan", aldus marktanalist Naeem Aslam van AvaTrade.

Het muntpaar euro/dollar koerste rond een niveau van 1,1586. De olieprijzen liepen met 1,9 procent terug.

Op macro-economisch vlak werd bekend dat de groei Britse dienstensector in oktober flink aantrok.

Stijgers en dalers

Onder de hoofdfondsen won Prosus 2,2 procent en Adyen 2,8 procent. Wolters Kluwer won 2,4 procent na cijfers en een outlookverhoging. Volgens Morgan Stanley heeft het dataconcern solide eerste negen maanden achter de rug. Royal Dutch Shell droeg de rode lantaarn met een verlies van 1,3 procent.

In de AMX won Galapagos 3,8 procent en Air France-KLM 1,3 procent. PostNL won 1,0 procent. Daniel Křetínský vergrootte zijn belang in PostNL opnieuw. Křetínský heeft volgens de AFM inmiddels een belang van 20,12 procent in PostNL.

OCI leverde 1,1 procent in.

Onder de kleinere aandelen won Heijmans 8,9 procent na cijfers. De bouwer werd positiever over 2021. Degroof Petercam sprak van een sterk derde kwartaal. Sectorgenoot BAM steeg met 2,3 procent goed mee en opent donderdag zelf de boeken. Lucas Bols daalde juist 1,9 procent.

Het lokaal genoteerde Ebusco won 6,2 procent.


De koers van het aandeel Adyen noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Air France-KLM noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Galapagos noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel ING noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel NLMID noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel PostNL noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Prosus noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Wolters Kluwer noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Beurs_update


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

november 25, 2022

Index bullen op dreef – 25nov22

november 25, 2022

Zuid Koreaanse exporten als winstindicator en voorspeller van de beurs. Hoe dan?

november 25, 2022

Forfarmers, Philips, TomTom en Bayer | DeAandeelhouder Podcast Afl. 99

november 25, 2022

Twitter verrast in verder lege markt | 25 november 2022 | Markets Update van BNP Paribas Markets

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

 • 13 december

  LYNX introduceert LYNX+

 • 22 december

  Vooruitblik 2023: de visie van Justin Blekemolen

 • 03 januari

  De technische visie van Edward Loef op 2023

Columns

Nieuw
24 nov 17:07 Nico Inberg

Geen verplicht bod op PostNL

24 nov 09:52 Redactie

Terugkijken: Stel jouw vragen aan Nico!

24 nov 09:26 Bas Heijink

Gaat de olieprijs richting de $60?