Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

OPEC+ lijkt olieproductie niet nog sterker op te voeren

OPEC+ lijkt olieproductie niet nog sterker op te voeren
1 nov 2021 om 09:29

KOEWEIT (ANP/RTR/BLOOMBERG) – Oliekartel OPEC en zijn bondgenoten, waaronder Rusland, lijken niet van plan te zijn de olieproductie nog sterker te gaan verhogen ondanks druk van grote landen om meer op te pompen om zo de hoge prijzen tegen te gaan. OPEC-leden Koeweit, Irak en Angola hebben gezegd vast te willen houden aan de geleidelijke maandelijkse productieverhoging met 400.000 vaten per dag.

De OPEC+, zoals de alliantie wordt genoemd, gaat later deze week vergaderen over de productie. Grote landen als de Verenigde Staten, Japan, India en China zouden graag zien dat de productie sterker wordt verhoogd nu de olieprijzen de hoogste niveaus in jaren hebben bereikt vanwege de grote vraag. De Amerikaanse president Joe Biden uitte afgelopen weekend op de G20-top in Rome nog kritiek op Saudi-Arabië en Rusland omdat zij niet voldoende zouden doen aan de productie, maar wilde verder niet zeggen welke stappen Washington zou kunnen zetten als de OPEC+ inderdaad voet bij stuk houdt.

De olieminister van Koeweit verklaarde dat met het huidige tempo van productieverhogingen door de OPEC+ er voldoende aanbod is om de oliemarkt in balans te brengen. Saudi-Arabië, het belangrijkste lid van de OPEC, zei het belangrijk te vinden dat energie betaalbaar blijft.

Laatste podcast

Premium analyses

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.