AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM zaterdag, 30 oktober 2021 13:35

Uitgelicht: beursweek in beeld

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Apple Inc., Asm International, Besi, Neways, Neways Electronics International NV, Nyrstar NV, Scholt Energy,

Na een voorzichtige start van de handelsweek, tikte de AEX op dinsdag een nieuwe all time high aan. Op woensdag moest de markt iets van die winsten teruggeven, waarbij met name de energiesector de beurs omlaag trok. Het zwaartepunt van de handelsdag was donderdag met het rentebesluit van de ECB.

De centrale bank handhaafde het monetaire beleid. De belangrijkste beleidsrente bleef zoals verwacht staan op 0,00 procent. Ook de opkoopprogramma's veranderden nog niet.

Vrijdag werd gedomineerd door tegenvallende resultaten van de Amerikaanse giganten Apple en Amazon.com. De markt interpreteerde de tegenvallende cijfers als een signaal dat problemen in de aanvoerketen en de krappe arbeidsmarkt zelfs de grootste bedrijven treffen.

Beleggingsstrateeg Vincent Juvyns van JPMorgan Asset Management trapte de week af voor de camera van ABM Financial News. Volgens de strateeg is de hoge inflatie nog geen punt van zorg zolang de verkopen gezond blijven. 

"De inflatie is het gevolg van aanbodtekorten, die wellicht niet op korte termijn afnemen, in combinatie met een snel herstel van de vraag. Een matig hogere inflatie zou echter geen probleem moeten zijn zolang de vraag gezond blijft", aldus Juvyns.

Tot nu toe zijn consumenten volgens de strateeg ook bestand gebleken tegen prijsstijgingen: stijgende lonen en tijdens de pandemie opgebouwde spaartegoeden hebben eraan bijgedragen dat de consumentenuitgaven solide zijn gebleven. 

Een groeiend aantal kleine Amerikaanse bedrijven ziet de inflatie evenwel als een probleem, maar in tegenstelling tot de periode voorafgaand aan de recessie van 2008 is de omzet van bedrijven op dit moment geen punt van zorg. "Zolang de verkopen gezond blijven, is een beetje inflatie meestal een goede zaak voor de bedrijfswinsten."

Klik hier voor: hoge inflatie nog geen punt van zorg

Analist Jos Versteeg van InsingerGilissen boog zich afgelopen week over de cijfers van zowel Besi als ASMI. De cijfers van Besi waren volgens de analist prima. De sterke cijfers van ASMI een dag later leverden het bedrijf zelfs een koersdoelverhoging op.

Klik hier voor: prima cijfers Besi

Klik hier voor: sterke cijfers ASMI leveren koersdoelverhoging op

Shell publiceerde donderdag kwartaalcijfers. Volgens Jean-Paul van Oudheusden van Markets Are Everywhere is niet Shell, maar de politiek aan zet om te investeren in de energietransitie.

"Shell doet wat ze moet doen, dat zie je bij de kwartaalcijfers van vandaag. Het bedrijf verdient enorm veel geld en daar lossen ze voor maar liefst acht miljard dollar aan schuld af en keren ze dividend uit aan aandeelhouders", zei Van Oudheusden.

Het is volgens de marktkenner aan de politiek om meer te investeren in de energie van de toekomst.

Als die onmachtige politiek niet snel met grote plannen komt, zullen we toch nog langer gebruik moeten maken als samenleving van een bedrijf als Shell dan dat sommige mensen nu denken, waarschuwt Van Oudheusden.

Klik hier voor: niet Shell maar politiek aan zet in energietransitie

Vermogensbeheerder André van Eerden presenteerde donderdag voor de camera van ABM Financial News zijn wekelijkse update.

De AEX is behoorlijk in beweging, maar kwakkelt per saldo een beetje door tegenstrijdige signalen, hoewel hogere koersen nog steeds op de radar staan, constateerde hij.

Een niveau van 850 punten voor de AEX behoort volgens Van Eerden nog steeds tot de mogelijkheden.

Klik hier voor: AEX weifelt door tegenstrijdige signalen


De koers van het aandeel Apple Inc. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Asm International noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.

De koers van het aandeel Besi noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Videobericht


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

Indices op stoom – 27jan23

januari 27, 2023

2023 kan een redelijk beursjaar worden

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

januari 27, 2023

Waarschuwing voor beleggers

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver