AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ABM maandag, 25 oktober 2021 10:40

Aandeelhouder Cat Rock dringt bij Just Eat aan op verkoop Grubhub

In dit artikel vind u onder andere informatie over: Just Eat Takeaway.com,

Just Eat Takeaway.com moet zijn belang in het Amerikaanse Grubhub tegen het einde van 2021 verkopen of afsplitsen. Dit is de strekking van een brief die aandeelhouder Cat Rock maandag stuurde naar de Amsterdamse maaltijdbezorger.

Cat Rock wil dat Just Eat Takeaway.com zich opnieuw gaat focussen op zijn activiteiten om de "enorme en schadelijke" onderwaardering van de maaltijdbezorger aan te pakken. Volgens de aandeelhouder hoort daar een verkoop of afsplitsing van het overgenomen Amerikaanse Grubhub bij.

"We zijn blij dat Just Eat Takeaway.com tijdens zijn beleggersdag een heldere visie presenteerde [en] dat het bestuur een consolidatie in de Verenigde Staten als onvermijdelijk beschouwt en verwacht hier een rol in te gaan spelen", zo stelt managing partner Alex Captain van Cat Rock.

"Maar de maaltijdbezorger slaagt er niet in om de onderwaardering aan te pakken en de beleggersdag legde dit probleem bloot."

Captain noemde de onderwaardering een groot risico voor de activiteiten van Just Eat Takeaway.com, omdat dit de maaltijdbezorger beperkt in zijn financiële en strategische flexibiliteit. "Het geeft concurrenten groen licht om te investeren in de markten waarin Just Eat Takeaway.com actief is, waardoor de maaltijdbezorger gevoelig wordt voor overnamebiedingen die onder de intrinsieke waarde liggen."

Cat Rock stelde dat Just Eat Takeaway.com een "logische" oplossing in handen heeft om dit probleem snel op te lossen, namelijk door Grubhub af te stoten. De teleurgestelde aandeelhouder is van mening dat het afstoten van Grubhub een verdubbeling van de koers van Just Eat Takeaway.com kan betekenen. "De overname van Grubhub verlaagt de financiële flexibiliteit van Just Eat Takeaway.com, leidt alleen maar af en brengt twijfels onder beleggers over de motivatie en het inschattingsvermogen van het bestuur."

Als het management van JET er niet in slaagt om op uiterlijk 31 december 2021 stappen te hebben gezet, “zal het ons en andere aandeelhouders duidelijk zijn dat het JET-management niet snel en besluitvaardig genoeg kan handelen om te concurreren in een snel veranderende sector zoals online voedselbezorging", benadrukte Cat Rock.

Cat Rock heeft naar eigen zeggen een belang van 6,5 procent in Just Eat Takeaway.com.


De koers van het aandeel Just Eat Takeaway.com noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Aex_fonds

De Aandeelhouder TV

september 23, 2022

Cyclische aandelen uit de gratie

september 23, 2022

“In de ban van de beer…”

september 23, 2022

Opgelet: Beleggers gaan meer belasting betalen

september 23, 2022

Deze aandelen zijn nu extreem aantrekkelijk gewaardeerd! | DeAandeelhouder Podcast Afl. 88

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:19

  Beleggers wachten met spanning op nieuwe inflatiecijfers

 • 17:21

  TA van Edward Loef – Vangrails in de Nasdaq-100 index

 • 16:51

  LYNX Beursflash | Aandeel ING: profiteren van stijgende rentes

 • 11:40

  AEX toont kracht & technisch bodempatroon voor aandeel BESI

 • 08:05

  Beurzen omhoog in aanloop naar nieuwe inflatiecijfers

 • 17:24

  TA van Edward Loef – Opwaartse koersuitbraken?

 • 07:43

  Dalende inflatieverwachting geeft beurzen een boost

 • 17:47

  TA van Edward Loef – Bankaandelen hoger na ECB-besluit

 • 13:00

  Swing trading: een ‘spannende’ beleggingsstrategie

Masterclasses

Columns

Nieuw
24 sep 15:12 Nico Inberg

Riemen vast: Italië en Oekraïne zetten de toon

23 sep 13:41 Nico Inberg

Komende week: Italië en Donbass zetten de toon

23 sep 12:53 Ole Hansen

Grondstoffen knallen omhoog