Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Energieleverancier Vandebron verhoogt energieprijs nu al

Energieleverancier Vandebron verhoogt energieprijs nu al
21 okt 2021 om 17:51

AMSTERDAM (ANP) – Energiebedrijf Vandebron verhoogt de prijzen voor mensen met een variabel contract al per 1 november vanwege de hoge gasprijzen. Normaal gesproken passen energiebedrijven de tarieven op 1 januari en 1 juli aan, maar Vandebron zegt niet te kunnen wachten. “De situatie is zo bizar dat we anders moeten handelen. We moeten ook aan onze organisatie denken”, schrijft het bedrijf op Twitter.

Klanten van de Essent-dochter reageren op sociale media kwaad op de verhoging. Dat wordt onder meer veroorzaakt omdat Vandebron op 1 oktober nog aankondigde dat er op 1 januari pas een tariefswijziging zou komen. De energieleverancier verwijst echter naar zijn voorwaarden waarin staat dat bij uitzonderlijke omstandigheden ook op andere momenten prijswijzigingen mogen worden doorgevoerd.

Door relatief lage gasvoorraden zijn de prijzen van die brandstof hard gestegen. Omdat de meeste stroom in Nederland uit gasgestookte energiecentrales komt, beweegt de stroomprijs mee met de gasprijs. Daardoor heeft ook Vandebron, dat alleen groene stroom levert, last van de stijgingen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.