Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sunweb wacht niet op kabinet, biedt ‘oranje’ regio buiten EU aan

Sunweb wacht niet op kabinet, biedt ‘oranje’ regio buiten EU aan
15 okt 2021 om 08:46

ROTTERDAM (ANP) – Reisorganisatie Sunweb gaat weer reizen aanbieden naar de Rode Zee in Egypte. Hoewel voor de regio nog altijd een ‘oranje’ reisadvies geldt, waarbij het advies luidt alleen daarheen te reizen indien dat strikt noodzakelijk is, merkt Sunweb een groeiende vraag van klanten. Onderzoek naar de lokale situatie leert ook dat vakanties weer veilig kunnen worden uitgevoerd, aldus de reisorganisatie.

Sunweb biedt met ingang van 1 november weer vakanties aan naar de Rode Zee. Volgens topman Mattijs ten Brink worden steeds meer maatregelen versoepeld, maar gaat het niet snel genoeg. “Daarom nemen we nu zelf het initiatief”, zegt hij in een verklaring. Eerder meldde Sunweb al reizen naar oranje gebieden binnen de EU aan te bieden.

Volgens Sunweb is het hotelpersoneel in Egypte allemaal gevaccineerd. Verder is het aantal coronabesmettingen in de regio lager dan in Nederland. Klanten die al een vakantie naar de Rode Zee hebben geboekt en dat nog niet zien zitten, krijgen de optie hun vakantie kosteloos om te boeken.

Quarantaineplicht vervallen

Reisbrancheorganisatie ANVR zei eerder al dat reisorganisaties weer kunnen beginnen met het uitvoeren van verre reizen naar ‘oranje bestemmingen’ buiten Europa, ondanks het nog altijd geldende negatieve reisadvies van de overheid voor dit soort trips. Veilig reizen kan volgens de ANVR ook doordat bijna 80 procent van de Nederlandse 18-plussers volledig is gevaccineerd.

Vanaf 22 september is bovendien de quarantaineplicht vervallen voor gevaccineerde reizigers die terugkeren uit landen waar een zeer hoog risico geldt om besmet te raken met het coronavirus. Corendon biedt al langer weer reizen aan naar niet-EU-land Turkije. Daarvoor geldt ook een oranje reisadvies.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.