Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: TomTom moet outlook weer aanscherpen

Beursblik: TomTom moet outlook weer aanscherpen
14 okt 2021 om 09:50

De kwartaalomzet van TomTom was min of meer in lijn met de verwachtingen, maar de kwaliteit van de omzet viel tegen, nu de consumententak meeviel, maar Location Technology tekort schoot. Dit concludeerde analist Marc Hesselink van ING donderdag.

Vooral het onderdeel Automotive viel tegen. Een heel grote verrassing noemde Hesselink dit niet, omdat iedereen weet dat een tekort aan halfgeleiders de autofabrikanten hard treft. De problemen houden volgens TomTom echter wel langer aan dan aanvankelijk voorzien.

TomTom verwacht dit jaar aan de onderkant van de eerder afgegeven omzetdoelstelling uit te komen en rekent verder op een positieve vrije kasstroom van ongeveer 2 procent van de omzet. Die lagere vrije kasstroom noemt Hesselink eveneens geen verrassing. “Dit zat al in de consensus.”

ING heeft een Houden advies op TomTom met een koersdoel van 7,50 euro. Het aandeel daalde donderdag 2,6 procent naar 6,25 euro.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.