Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

BlackRock boekt meer winst

BlackRock boekt meer winst
13 okt 2021 om 13:01

BlackRock heeft in het derde kwartaal de omzet- en winstverwachtingen overtroffen, dankzij een sterke groei van het beheerd vermogen. Dit bleek woensdag uit de kwartaalcijfers van de vermogensbeheerder.

De winst steeg van 1,36 miljard tot 1,68 miljard dollar, of van 8,87 tot 10,89 dollar per aandeel. De aangepaste winst van 10,95 dollar per aandeel lag ruim boven de gemiddelde analistenverwachting bij FactSet van 9,39 dollar.

De inkomsten stegen dan ook met 16 procent op jaarbasis tot 5,05 miljard dollar. Dit was ook meer dan de 4,82 miljard dollar waar analisten op rekenden.

De vermogensbeheerder zag het beheerde vermogen aanzwellen met 21 procent, van 7,81 biljoen tot 9,46 biljoen dollar. De netto-instroom bedroeg 75 miljard dollar, wat wel fors lager was dan de 129 miljard een jaar eerder.

Dit bedrag is echter geflatteerd door geldbeheerstromen, aldus BlackRock.

De lange termijn instroom was 98 miljard dollar, waarvan 57 miljard dollar in de Verenigde Staten en 58 miljard dollar aan indextrackers, zogeheten ETFs.

“BlackRock genereerde 98 miljard dollar aan netto instroom van beheerd vermogen voor de lange termijn”, benadrukte CEO Larry Fink. “Dat vertegenwoordigt een autonome groei van de basisfees van 9 procent op jaarbasis, ruim boven de doelstelling van 5 procent, en demonstreert eens te meer de kracht van ons gediversifieerde beleggings- en technologieplatform.”


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers NED25

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.