Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

IMF-topvrouw kan volgens ingewijden aanblijven

IMF-topvrouw kan volgens ingewijden aanblijven
12 okt 2021 om 01:16

WASHINGTON (ANP) – Kristalina Georgieva, de in opspraak geraakte topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), mag hoogstwaarschijnlijk op haar plek blijven. De raad van bestuur van het IMF zal volgens ingewijden een verklaring naar buiten brengen waarin steun wordt uitgesproken voor de Bulgaarse hoogleraar economie.

De raad van bestuur zou daar maandag toe hebben besloten, na urenlange vergadersessies in de afgelopen dagen over de toekomst van Georgieva. De topvrouw kreeg volgens ingewijden de steun van Frankrijk en andere Europese landen, die willen dat ze haar termijn uitzit.

De Verenigde Staten en Japan drongen naar verluidt aan op een grondig onderzoek naar de beschuldigingen aan haar adres. Volgens persbureau Bloomberg besloten de VS maandag uiteindelijk om niet op het ontslag van de 68-jarige Georgieva aan te sturen.

De Bulgaarse wordt ervan beticht een aantal jaar geleden, toen ze nog bij de Wereldbank werkte, druk te hebben uitgeoefend om China beter te laten presteren in een ranglijst voor landen met een aantrekkelijk bedrijfsklimaat. Zelf heeft Georgieva de beschuldigingen fel tegengesproken. Ze zou nooit op het verdraaien van feiten hebben aangedrongen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.