Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Beursblik: weer verlies TomTom verwacht

Beursblik: weer verlies TomTom verwacht
11 okt 2021 om 13:45

TomTom heeft ook in het derde kwartaal vermoedelijk weer verlies geleden. Dat is de verwachting van analisten die bijdroegen aan de bedrijfsconsensus van de navigatiespecialist.

De analisten rekenen op een omzet van 129 miljoen euro. Daaraan zou Automotive 60 miljoen euro bijdragen en Enterprise 42 miljoen euro, wat de omzet voor Location Technology op 101 miljoen euro brengt. De consumententak was afgelopen kwartaal vermoedelijk goed voor 27 miljoen euro. 

Verder voorzien de analisten een negatief bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1 miljoen euro. Netto leed TomTom vermoedelijk 17 miljoen euro verlies. 

Met een verwachte negatieve vrije kasstroom van 3 miljoen euro had TomTom eind september nog altijd 317 miljoen euro in kas.

In het tweede kwartaal boekte TomTom een omzet van 133 miljoen euro, 2 miljoen euro minder dan waarop analisten hadden gerekend. Dit leverde een EBITDA op van 2,3 miljoen negatief en een nettoverlies van 23,6 miljoen euro.

Verwachting 2021 

TomTom zei bij de halfjaarcijfers niet langer te rekenen op een omzet van 520 tot 570 miljoen euro dit jaar, maar op 500 tot 530 miljoen euro. Dat zou dus wel eens lager kunnen worden dan de 528 miljoen euro van vorig jaar. 

Verder rekent de navigatiespecialist nu op een positieve vrije kasstroom van ongeveer 5 procent van de omzet. Dat is een procentpunt minder dan de oude raming.

Analisten rekenen voor 2021 op een omzet van 518 miljoen euro met een EBITDA van 2 miljoen euro negatief en een nettoverlies van 73 miljoen euro. De vrije kasstroom zal eind 2021 op 9 miljoen euro uitkomen, denken de analisten. Dat is niet meer dan 2 procent van de omzet, terwijl TomTom zelf nog circa 5 procent voorziet. 

Eind dit jaar zal TomTom volgens de consensus vermoedelijk een netto kaspositie hebben van 346 miljoen euro.

TomTom opent donderdag 14 oktober voorbeurs de boeken.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers TomTom

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.