AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Bestuur IMF: nader onderzoek naar topvrouw Georgieva nodig

Bestuur IMF: nader onderzoek naar topvrouw Georgieva nodig
9 okt 2021 om 03:15

WASHINGTON (ANP) - Kristalina Georgieva, de in opspraak geraakte topvrouw van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hoeft haar functie nog niet neer te leggen. De raad van bestuur van de organisatie heeft geoordeeld dat aanvullend onderzoek nodig is voordat een definitief oordeel geveld kan worden.

Het IMF zei in een verklaring na de vergadering dat de raad van bestuur "aanzienlijke vooruitgang" heeft geboekt, maar ermee heeft ingestemd om "meer verduidelijkende details te vragen om de zaak zo spoedig mogelijk af te ronden".

Georgieva wordt ervan beticht een aantal jaar geleden, toen ze nog bij de Wereldbank werkte, druk te hebben uitgeoefend om China beter te laten presteren in een ranglijst voor landen met een aantrekkelijk bedrijfsklimaat. Zelf heeft Georgieva de beschuldigingen fel tegengesproken. Ze zou nooit op het verdraaien van feiten hebben aangedrongen. De kwestie heeft al veel stof doen opwaaien in de financiële wereld.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!