AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 7 oktober 2021 06:35

Beurshandel in teken van mogelijk akkoord over schuldenplafond VS

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - Beleggers op de Europese beurzen houden donderdag de blik vooral gericht op Washington, waar de Democraten en Republikeinen steeds dichterbij een akkoord lijken te komen over een verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond. De Republikeinen hebben een voorstel gedaan om het schuldenplafond tot in december te verhogen. Als het plafond niet voor 18 oktober wordt verhoogd, zouden de Verenigde Staten niet meer aan hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. De kwestie is al weken een fel twistpunt tussen Amerikaanse Congresleden en zorgt voor onrust op de wereldwijde financiële markten.

Daarnaast wordt uitgekeken naar de notulen van de laatste beleidsvergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) en de wekelijkse uitkeringsaanvragen in de Verenigde Staten, die later op de dag bekend worden gemaakt. Ook wordt gewacht op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid, dat vrijdag verschijnt. Uit cijfers van loonstrookverwerker ADP bleek woensdag al dat de banengroei in het Amerikaanse bedrijfsleven veel sterker was dan verwacht.

De AEX-index op Beursplein 5 lijkt op basis van de openingsindicatoren ruim 1 procent hoger te beginnen. Ook de andere Europese beurzen zullen naar verwachting met winsten openen. Op de aandelenmarkten in de Aziatische regio was de stemming donderdag positief. De Nikkei in Tokio sloot 0,5 procent in de plus en doorbrak daarmee een achtdaagse verliesreeks.

China

In China waren de beurzen nog gesloten vanwege de zogeheten Gouden Week in het land. De Hang Seng-index in Hongkong steeg tussentijds 2,7 procent onder aanvoering van grote Chinese techbedrijven als Tencent en Alibaba. De handel in het aandeel Evergrande ligt nog altijd stil in afwachting van belangrijk nieuws van het noodlijdende Chinese vastgoedbedrijf. De Amerikaanse minister voor Buitenlandse zaken Antony Blinken heeft China wel gemaand "verantwoord" om te springen met de crisis bij Evergrande, die volgens hem ook verregaande gevolgen kan hebben voor de rest van de wereld.

De Europese beurzen gaven woensdag een groot deel van het sterke herstel van een dag eerder weer uit handen. De AEX-index sloot 1,3 procent lager op 761,22 punten. Wall Street wist een eerder fors verlies weg te werken. De Dow-Jonesindex won uiteindelijk 0,3 procent tot 34.416,99 punten.

De euro was 1,1551 dollar waard tegen 1,1535 dollar een dag eerder. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 0,5 procent tot 77,05 dollar. Brentolie kostte 0,1 procent meer op 81,11 dollar per vat.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op * met een verschil van *. De koers was gisteren op zijn hoogst 732,24 en op zijn laagst 710,89. Het aandeel had een slotkoers van 729,05.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Tencent, Azie, Europa-werelddeel, Europese-centrale-bank, Tokio, Handel-economie, Verenigde-staten, Hongkong


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt