AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee

Media: Evergrande haalt miljarden op met verkoop vastgoedbedrijf

Media: Evergrande haalt miljarden op met verkoop vastgoedbedrijf
4 okt 2021 om 05:54

HONGKONG (ANP/RTR/BLOOMBERG) - De noodlijdende projectontwikkelaar China Evergrande Group staat op het punt om iets meer dan de helft van zijn belang in zijn vastgoeddivisie te verkopen aan het eveneens Chinese Hopson Development. De deal zou het financieel geplaagde Evergrande omgerekend 4,3 miljard euro opleveren. Dat meldt de Chinese staatskrant Global Times, nadat de handel van zowel de aandelen Evergrande als Hopson was stilgelegd.

Hopson zou een belang van 51 procent willen nemen in de vastgoedtak van Evergrande. Dat concern gaat gebukt onder een schuld van omgerekend 260 miljard euro. De dreiging van een faillissement van Evergrande houdt investeerders wereldwijd al geruime tijd in de ban. Al krijgen de problemen van Evergrande, waaronder het missen van een betalingsdeadline voor een obligatie twee weken geleden, nauwelijks aandacht in officiële Chinese media. Ook de regering in Beijing liet zich publiekelijk maar weinig uit over de situatie.

De mogelijke deal wakkerde de bredere zorgen over een mogelijk domino-effect door de problemen bij Evergrande aan, omdat het concern nog steeds op omvallen staat en bezittingen tegen bodemprijzen worden verkocht. Naast de vastgoedsector van China zou het eventueel omvallen van Evergrande ook de bredere economie kunnen raken.

Beijing zou naar verluidt projectontwikkelaars hebben aangespoord om een aantal van de bezittingen van Evergrande over te nemen. De vastgoeddivisie van Evergrande was in de eerste helft van dit jaar nog winstgevend en de verkoop van het onderdeel werd als de makkelijkste manier gezien om geld te genereren om schuldeisers te betalen.

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!