Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Sweco heeft ambities in Nederland – media

Sweco heeft ambities in Nederland – media
24 sep 2021 om 07:35

Het voormalige Grontmij koestert ambities en lijft onder zijn nieuwe identiteit Sweco het Bureau Stedelijk Planning in. Dit schreef de De Financiele Telegraaf vrijdag, die zich baseerde op uitspraken van topman Eugene Grüter tegen de krant.

Grontmij werd na de nodige tegenslag een kleine zes jaar terug ingelijfd door het Zweedse Sweco en verdween in november 2015 van de Amsterdamse beurs.

Het bedrijf geeft overheden en bedrijven advies over infrastructuur als dijken, bruggen, energie, milieu, gebouwen en stedelijke ontwikkeling. “Met de overname van Bureau Stedelijke Planning versterken wij ons op het vlak van vraagstukken in het stedelijk gebied en de vastzittende woningmarkt”, zegt Grüter tegen de krant.

Bij het overgenomen bureau werken 50 werknemers naast een stel flexwerkers. Sweco Nederland opereert met 1.600 werknemers.

De geciteerde topman heeft ambities: hij wil een operationele (EBITA) marge van 12 procent. Die ligt nu nog op ruim 8 procent. Hij noemt deze doelstelling zelf fors, maar denkt dat dit samen met een nummer 1-positie in Nederland haalbaar is.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.