Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Moederbedrijf Mercedes neemt belang in batterijenfabrikant

Moederbedrijf Mercedes neemt belang in batterijenfabrikant
24 sep 2021 om 09:38

BERLIJN (ANP/RTR) – Het Duitse Daimler, moederbedrijf van onder meer Mercedes, koopt een belang van 33 procent in batterijenfabrikant Automotive Cells Company (ACC). Dit Europese bedrijf moet de concurrentie aangaan met Aziatische batterijenproducenten die deze markt momenteel domineren. Daimler verwacht dat de totale investering in ACC oploopt tot bijna een miljard euro.

Batterijenfabrikant ACC werd vorig jaar opgericht door Stellantis, het bedrijf achter merken als Peugeot, Citroën, Opel, Fiat en Chrysler, en het Franse olie- en gasconcern TotalEnergies. Zij bezitten na de deal nog de overige aandelen van ACC.

ACC gaat alle onderdelen van batterijen produceren, zodat de Europese auto-industrie minder afhankelijk wordt van Aziatische producenten. Volgens topman Ola Källenius van Daimler “moet ACC ervoor zorgen dat Europa ook in een elektrisch tijdperk haar leidende rol in de auto-industrie behoudt”.

Als onderdeel van de deal investeert Daimler volgend jaar een bedrag van drie miljoen euro in het bedrijf. ACC zal Mercedes-Benz vanaf ongeveer 2025 van batterijen voorzien, meldt Daimler. Ook zegt de Duitse automaker dat de geproduceerde batterijcellen voor 95 procent recyclebaar zijn.

Daimler wil in 2030 “volledig elektrisch” zijn. Het bedrijf gaat wereldwijd acht gigafabrieken bouwen om op grote schaal accu’s te bouwen.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.