AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 23 september 2021 09:28

Makelaarsvereniging NVM komt in najaar met plannen voor Funda

NIEUWEGEIN (ANP) - De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) komt naar eigen verwachting "dit najaar" met nieuwe plannen voor de toekomst van huizenwebsite Funda. Mogelijk gaat het om nieuwe functionaliteiten voor het platform. Ook wordt er gezocht naar een nieuwe investeerder, die dan een minderheidsbelang zou kunnen krijgen.

De gang van zaken bij Funda ligt de laatste tijd onder een vergrootglas door onrust bij de certificaathouders, een soort aandeelhouders zonder stemrecht. Certificaathouders die zich hebben verenigd in FundaBelang willen dat de Ondernemingskamer van het gerechtshof Amsterdam onderzoek gaat doen naar vermeend wanbeleid bij de NVM. Ze zijn het niet eens met de koers die de makelaars voor de site uitstippelen.

Een woordvoerder van de NVM zegt dat het de certificaathouders "vrijstaat" om zo'n stap te zetten. Daar heeft de NVM "respect" voor, is alles wat de zegsman erover kwijt wil. Intussen gaat de makelaarsvereniging verder met het eigen besluitvormingsproces.

Investeerder

De NVM, die een meerderheid van de aandelen in Funda bezit, ruziet al enige tijd met FundaBelang. Inzet daarbij is de strategie van Funda. De certificaathouders willen dat er een krachtige nieuwe investeerder instapt of dat Funda naar de beurs gaat en dat de huizenwebsite het geld gebruikt om marktleider te blijven op de Nederlandse huizenmarkt. Ook zou Funda kunnen uitbreiden naar bijvoorbeeld hypotheek-, belasting- en energieadvies.

Onlangs werd nog bekend dat topman Quintin Schevernels van Funda aan het einde van dit jaar vertrekt. Hij doet dat naar eigen zeggen omdat de onrust onder de aandeelhouders de uitvoering van de strategie in de weg zit.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Nederlandse-vereniging-van-makelaars, Vrijstaat-provincie, Nederland, Belasting-fiscaal, Amsterdam, Hypothecaire-lening

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

 • 21 maart

  Waar komt rendement nou eigenlijk vandaan?

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt