Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Correctie voor de AEX & Hang Seng verzwakt

Correctie voor de AEX & Hang Seng verzwakt
20 sep 2021 om 09:24

Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Maandenlang zijn we op deze plek positief geweest over het koersverloop van de AEX index. De hogere toppen en bodems binnen het stijgende trendkanaal waren telkens genoeg om het opwaartse scenario de voorkeur te geven. Toch lijkt het na afgelopen vrijdag tijd voor een terugval. Maar tot hoe ver?

Verzwakkingen bij AEX

Binnen de stijgende trend was de afgelopen weken een nog steilere trendlijn ontstaan. Deze trendlijn (groene stippellijn) is afgelopen vrijdag doorbroken wat de eerste verzwakking betekende. Ook lijkt het koersverloop van de afgelopen weken op een rising wedge. Dit patroon dat zich kenmerkt als oplopende driehoek zien we vaak voorafgaand aan een daling.

Daar komt nog eens bij dat de grote rode candle van afgelopen vrijdag bekend staat als een bearish engulfing. 

Een bearish engulfing patroon is een sterk omkeersignaal op een top. Het patroon bestaat uit twee candlesticks waarbij de tweede candle de eerste candle volledig omsluit. Wanneer de eerste candle een zeer kleine body heeft, en de tweede een zeer grote body, dan vergroot dit de betrouwbaarheid van het patroon. Een hoog volume bij de tweede candle vergroot ook de …

Lees hier het volledige artikel


Ontvang direct kosteloos het LYNX informatiepakket + het e-book “14 onmisbare tips om uw prestaties op de beurs te verbeteren”. Klik hier


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.