Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Apple’s iPhone 13 is sneller en heeft grotere batterij

Apple’s iPhone 13 is sneller en heeft grotere batterij
14 sep 2021 om 20:04

Apple heeft dinsdag zijn nieuwe smartphone iPhone 13 aangekondigd, naast een nieuwe Apple Watch en nieuwe iPads. Dit bleek dinsdag tijdens het Apple-event.

De nieuwe telefoon heeft betere camera- en videomogelijkheden en een grote batterij, die 2,5 uur meer batterijduur geeft, terwijl het scherm helderder is. De nieuwe chip, A15 Bionic, zou tot 50 procent sneller zou zijn dan de concurrentie en meer dan 15 biljoen bewerkingen per seconde kunnen uitvoeren.

Aan het uiterlijk van de iPhone werd weinig veranderd sinds de vorige versie uit 2020, toen de telefoon 5G-ondersteuning kreeg. De iPhone 13 gaat zeker 799 dollar kosten en de iPhone 13 mini 699 dollar.

De verkoopcijfers van de iPhone 12-serie zijn volgens analisten goed en zij zijn dan ook positief gestemd over de verwachte vraag naar de iPhone 13, die komt in vier versies.

Apple Watch 7

De Apple Watch kreeg een nieuw design, met een wat groter scherm en waterdichtheid. De Apple Watch 7 gaat minstens 399 dollar kosten.

iPad

Apple kwam ook met vernieuwde versies van de tablets iPad en de iPad mini, die de eerste update kreeg in twee jaar. Er werden veel grote sprongen voorwaarts genomen, volgens de presentatoren. De iPads krijgen 12 Megapixel Cameras en iets groter schermoppervlak. De data-overdracht in de iPad mini werd tien keer zo snel, aldus Apple. De prijs van de nieuwe iPad begint net als de vorige versie vanaf 329 dollar en die van de iPad mini begint 100 dollar hoger dan de vorige, op 499 dollar.

Het aandeel Apple stond dinsdagavond licht lager nadat de nieuwe versies waren gepresenteerd.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Alfen

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.