Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

Sky: veel interesse in theetak Unilever

Sky: veel interesse in theetak Unilever
13 sep 2021 om 16:10

LONDEN (ANP) – Unilevers theedivisie trekt veel aandacht van investeerders, meldt de Britse nieuwszender Sky. Zo zou Advent samen met het Singaporese staatsfonds GIC een bod van 4 miljard pond willen uitbrengen, omgerekend ongeveer 4,7 miljard euro. Ook investeerders Carlyle, Clayton Dubilier & Rice en KKR zouden een bod overwegen, net als Cinven dat samen optrekt met het staatsinvesteringsfonds van Abu Dhabi.

Unilever kijkt al sinds midden vorig jaar naar de toekomst van de theetak, met merken als Lipton en Pukka. Als het tot een verkoop komt, dan zou het schoonmaak- en levensmiddelenconcern daar zeker 4 miljard euro voor willen krijgen. De Indiase en Indonesische thee-activiteiten vallen niet onder de te verkopen onderdelen. Ook samenwerkingen die Unilever heeft op het gebied van kant-en-klare theedranken vallen buiten de deal.

Consumenten zijn de afgelopen jaren minder thee gaan drinken en bijvoorbeeld meer ambachtelijke koffie. Daardoor is de omzetgroei bij de theemerken te laag, vindt Unilever-topman Alan Jope. Hij richt de aandacht van zijn bedrijf liever op markten waar wel snelle groei te behalen valt, zoals huidverzorgingsproducten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers PostNL

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.