Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

AEX aarzelt onder 800 punten & CM.com technisch bekeken

AEX aarzelt onder 800 punten & CM.com technisch bekeken
13 sep 2021 om 12:33

Korte termijn Technische Analyse AEX: daggrafiek

Het is de AEX index vorige week nog niet gelukt om het symbolische getal van 800 punten op de borden te plaatsen. Vlak onder het ronde getal besloten beleggers wat winst te nemen. We kunnen echter positief blijven over de Nederlandse beurs, want de index blijft namelijk binnen de stijgende trend gekenmerkt door hogere toppen en bodems. Vooralsnog gaat het slechts om een stabilisatie binnen de stijgende trend. Momenteel veert de AEX alweer op vanaf de onderkant van de iets steilere stijgende trendlijn de de afgelopen weken is gevormd.

Na een doorbraak boven de weerstand op 799,56 punten mag een verdere stijging richting de 815/820 punten worden verwacht. Daar ligt momenteel de bovenkant van het stijgende trendkanaal.

Beleggers moeten wel alert worden als de eerste steile (gele) trendlijn breekt, want dan komt ook de eerste steun op 776,19 (bodem 26 augustus) onder druk te staan. Na een doorbraak hieronder kan een daling richting de steun op 755,33 (bodem van 19 augustus) worden ingezet. Daar ligt momenteel de onderkant van het stijgende trendkanaal dat nu al ruim 9 maanden te zien is.

Het feit dat zowel de EMA200(rode lijn) en de E…

Lees hier het volledige artikel


Mis nooit meer een LYNX Morning Call: vanaf nu sturen wij u per e-mail dagelijks het laatste beursnieuws via de LYNX Beursupdate.


Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.