Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: China stopt goedkeuring nieuwe online games – media

Update: China stopt goedkeuring nieuwe online games – media
10 sep 2021 om 08:35

China zou de goedkeuring van alle nieuwe online games in het land tijdelijk hebben opgeschort. Dit meldde de South China Morning Post donderdag. Later corrigeerde de krant de berichtgeving echter.

In de strijd van de Chinese overheid tegen verslaving van jongeren aan games kregen Chinese makers van games zoals Tencent en NetEase donderdag nog een nieuwe tik.

Donderdag nabeurs corrigeerde de Chinese krant de berichtgeving. Na de sluiting van de markt meldde de South China Morning Post dat de autoriteiten het goedkeuringsproces slechts zullen vertragen. Hoe lang dit het geval zal zijn, is echter onduidelijk.

De Chinese autoriteiten onder leiding van de publiciteitsafdeling van de Chinese Communistische Partij en de toezichthouder op de gamesindustrie NPPA spraken deze week met vertegenwoordigers van Tencent en NetEase over de manier waarop zij minderjarigen zullen beperken in het gamen, meldde de krant donderdag.

In 2018 was er al eens een negen maanden durend moratorium op nieuw games, waardoor veel kleine ontwikkelaars werden geraakt, aldus de Chinese krant.

Het aandeel Tencent daalde donderdag 8,5 procent. Vrijdag herstelde het aandeel licht met een koerswinst van ruim 1 procent. NetEase wint vanochtend 2,7 procent.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.