Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Scholt Energy stelt prijsvork IPO vast

Scholt Energy stelt prijsvork IPO vast
8 sep 2021 om 08:59

Scholt Energy wil deze maand een notering op de beurs van Amsterdam Euronext en plaatst dan zes miljoen aandelen voor 16 tot 19 euro per stuk. Dit maakte met zakelijke energiebedrijf uit Valkenswaard woensdag bekend.

Dit aantal wordt door de bestaande aandeelhouders, waaronder Waterland Private Equity, verkocht en vertegenwoordigt circa 30 procent van de in totaal 20 miljoen aandelen Scholt Energy die uitstaan.

Daarnaast hebben ‘bepaalde’ verkopende aandeelhouders het recht toegewezen gekregen om nog eens tot 900.000 bestaande aandelen te plaatsen. Met deze overtoewijzing zou het maximum aantal te plaatsen aandelen uitkomen op 34,5 procent van het totaal.

Met deze aantallen en bedragen komt de opbrengst van de beursgang uit op 96 tot 114 miljoen euro, of zelfs maximaal 131 miljoen euro als de aandelen worden verkocht aan de bovenkant van de prijsvork inclusief de volledige overtoewijzingsoptie.

De inschrijving voor de plaatsing start op woensdag 8 september 2021 en sluit op woensdag 15 september om 17.30 uur en voor institutionele beleggers op donderdag 16 september om 14.00 uur.

De definitieve introductiekoers wordt op of rond donderdag 16 september 2021 bekend gemaakt.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.