Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

T-Mobile Nederland voor ruim 5 miljard euro naar investeerders

T-Mobile Nederland voor ruim 5 miljard euro naar investeerders
7 sep 2021 om 05:55

DEN HAAG (ANP/BLOOMBERG) – Telecombedrijf T-Mobile Nederland wordt voor 5,1 miljard euro verkocht aan twee investeerders. Het Britse Apax Partners en het Amerikaanse Warburg Pincus trekken gezamenlijk op bij de aankoop. Ze krijgen niet alleen de 75 procent in handen die Deutsche Telekom in bezit had, maar ook het resterende belang van het Zweedse Tele2 in T-Mobile Nederland.

Deutsche Telekom had in mei aangekondigd naar de opties te gaan kijken voor de Nederlandse dochter. Die groeide door een fusie met de Nederlandse tak van Tele2 enkele jaren geleden uit tot een geduchte concurrent van KPN en VodafoneZiggo, tot dan toe met afstand de twee grootste partijen op de telecommarkt. Behalve de merken T-Mobile en Tele2 horen ook Ben en Simpel bij T-Mobile Nederland.

T-Mobile laat weten dat er niets zal veranderen aan zijn strategie op de Nederlandse markt. Ook aan de samenwerking met Open Fiber voor het aanleggen van glasvezelnetwerken wordt niet getornd. Investeerders Apax en Warburg Pincus geven aan veel groeipotentie te zien in het bedrijf en willen inzetten op verdere vernieuwing.

Deutsche Telekom

Deutsche Telekom was 21 jaar actief op de Nederlandse telecommarkt. Eerst gebeurde dat als partner in Ben, maar in 2003 werden de Duitsers de enige eigenaar en hernoemden ze het bedrijf naar T-Mobile. Enkele jaren later werd branchegenoot Orange gekocht. In 2019 volgde Tele2 en een jaar later werd Simpel overgenomen.

Deutsche Telekom gebruikt een deel van de opbrengsten van de verkoop om zijn belang in de Amerikaanse telecomprovider T-Mobile US te vergroten.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.