Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Wall Street Journal: levering Dreamliners tot oktober uitgesteld

Wall Street Journal: levering Dreamliners tot oktober uitgesteld
5 sep 2021 om 13:59

CHICAGO (ANP/BLOOMBERG) - De levering van Boeings 787-Dreamliner-toestellen is zeker tot eind oktober uitgesteld. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA wees een recent voorstel voor inspectie van de toestellen af, meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van ingewijden.

Het is Boeing tot op heden nog niet gelukt de Federal Aviation Administration (FAA) te overtuigen van hun inspectievoorstel. Dit nadat medewerkers van de vliegtuigbouwer die de waakhond vertegenwoordigen het voorstel niet ondersteunden, zeiden de bronnen tegen de krant.

De productie van de Dreamliner-kisten kwam stil te liggen na de ontdekking van diverse mankementen aan de toestellen in juli. Boeing levert daarom sinds begin mei geen toestellen van dit 787-type meer.

Onderzoek

Toezichthouders bekijken intussen hoe Boeing omgaat met de inspectie van de vliegtuigen. De waakhond kondigde eind augustus aan onderzoek te gaan doen naar hoe Boeing omgaat met veiligheidskwesties. Uit een enquête van de FAA van eerder dit jaar bleek dat veel werktuigbouwkundigen van de vliegtuigbouwer het moeilijk vonden om problemen te melden.

Boeing wilde nog niet zeggen wanneer de toestellen dan wel geleverd kunnen worden, maar zei dat het blijft samenwerken met de FAA om de leveringen te hervatten. "Boeing wil en verwacht dat onze medewerkers vrijuit kunnen spreken, vragen kunnen stellen en verschillende perspectieven kunnen bieden op ingewikkelde en technische kwesties", aldus de vliegtuigbouwer.

De waakhond zegt in gesprek te blijven met Boeing over de wijze waarop de vliegtuigbouwer 787-toestellen die nog geleverd moeten worden wil inspecteren. Die methode moet volgens de FAA betrouwbaar genoeg zijn. "De FAA zal de inspecties pas ondertekenen als onze veiligheidsexperts tevreden zijn." Boeing kampt al een tijd met defecten aan vliegtuigen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Air France-KLM

*

Premium analyses

Altijd op de hoogte van de laatste Ontwikkelingen op de beurs!

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en mis niks!