Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
NAS100
US500
HONG KONG
EUR/USD
Bekijk koersen

UBS-topman Hamers: ongevaccineerd personeel kan thuiswerken

UBS-topman Hamers: ongevaccineerd personeel kan thuiswerken
2 sep 2021 om 10:52

INTERLAKEN (ANP/BLOOMBERG) – Personeel van de Zwitserse bank UBS dat niet gevaccineerd wil worden tegen het coronavirus mag vanuit huis werken. Dat heeft UBS-topman Ralph Hamers gezegd. Volgens de voormalige topman van ING moeten zo de risico’s worden verkleind dat andere werknemers besmet raken.

“We hebben 25.000 werknemers alleen al in de Verenigde Staten en nog eens duizenden in Singapore en Hongkong. Elk land heeft verschillende regelgeving over wat wel en niet verplicht kan worden rond vaccinatie”, aldus Hamers op een economisch forum in het Zwitserse Interlaken. “De pandemie heeft oplossingen laten zien om de risico’s te beheren rond het overdragen van het virus aan collega’s en dat is thuiswerken.” Hoe lang de maatregel gaat gelden, is niet duidelijk.

UBS heeft al aangekondigd een model in te voeren waarbij minstens twee derde van de werknemers deels thuis en deels op kantoor kan werken. De timing van de invoer van dat model hangt af van de lokale omstandigheden rond de pandemie.

Handelaren van de bank moeten wel zoveel mogelijk naar kantoor komen omdat het volgens UBS voor hen lastig is om vanuit huis te werken. Wereldwijd telt de grootste bank van Zwitserland ruim 70.000 werknemers. UBS heeft ook activiteiten in Nederland met enkele tientallen werknemers.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.