Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Shell gaat laadpalen elektrische auto’s in Britse straten zetten

Shell gaat laadpalen elektrische auto’s in Britse straten zetten
1 sep 2021 om 06:12

DEN HAAG (ANP) – Shell gaat de komende vijf jaar 50.000 laadpalen voor elektrische auto’s plaatsen langs Britse straten. Dat doet het olie- en gasbedrijf via dochterbedrijf Ubitricity dat begin dit jaar werd overgenomen. Via dat bedrijf heeft Shell al 3600 laadpalen in het Verenigd Koninkrijk die in bestaand straatmeubilair als paaltjes en lantaarnpalen zitten.

Buiten de laadpalen op straat heeft Shell al snellaadpalen op een deel van de tankstations die het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk heeft. Eigenaren van elektrische auto’s zullen hun auto echter veel vaker tijdens de tijd dat de auto geparkeerd staat opladen, bijvoorbeeld ’s nachts. Mensen die geen parkeerplaats op eigen terrein hebben waar ze een laadpaal kunnen laten installeren, zijn daarvoor aangewezen op openbare laadpalen.

Shell hoeft maar een deel van de installatie van de duizenden laadpalen te betalen. De Britse regering vergoedt momenteel 75 procent van de kosten voor het plaatsen van een nieuwe laadpaal. Daarmee wil Londen de overstap naar elektrisch rijden stimuleren. Vanaf 2030 mogen er in het Verenigd Koninkrijk geen nieuwe auto’s meer worden verkocht met een verbrandingsmotor.

Voor bedrijven als Shell is die overstap een groot risico. Er zullen vanaf 2030 weliswaar nog genoeg auto’s rondrijden die benzine of diesel moeten tanken, maar dat worden er steeds minder. Shell kijkt daarom al een tijdje naar nieuwe manieren om geld te verdienen. Zo is het concern in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland ook energieleverancier voor huishoudens, wat het bedrijf ook in Nederland gaat doen. Daarnaast biedt Shell via zijn Britse dochter Shell Energy ook breedbandinternetverbindingen aan.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Pharming

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.