NED25 *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP woensdag, 1 september 2021 14:15

Amazon wereldwijd op zoek naar 55.000 mensen voor techfuncties

In dit artikel vind u onder andere informatie over: AMAZON.COM INC.,

SEATTLE (ANP/RTR) - Techconcern Amazon wil in de komende maanden wereldwijd 55.000 mensen aannemen voor technologie- en kantoorfunctie. Dat aantal staat gelijk aan meer dan een derde van het personeelsbestand van Google en bijna net zoveel mensen als er voor Facebook werken. De wervingsactie komt van de nieuwe topman Andy Jassy, die sinds deze zomer de leiding bij Amazon in handen heeft.

Volgens Jassy heeft Amazon meer 'vuurkracht' nodig om de vraag naar diensten vanuit de detailhandel, clouddiensten en de advertentietak bij te kunnen houden, bovenop de andere activiteiten van het bedrijf. Zo zijn er ook veel nieuwe mensen nodig voor Project Kuiper, waarbij Amazon satellieten in een baan om de aarde brengt voor de toegang tot breedbandinternet.

"Er zijn zoveel banen tijdens de pandemie die zijn verplaatst of veranderd, en er zijn zoveel mensen die nadenken over andere en nieuwe banen," zei Jassy, die een Amerikaans onderzoek van PwC aanhaalde waaruit naar voren kwam dat 65 procent van de Amerikaanse werknemers een nieuwe baan wilde. De nieuwe werknemers zouden een toename van 20 procent betekenen van Amazons personeelsbestand van tech- en kantoorpersoneel. Daar werken momenteel wereldwijd zo'n 275.000 mensen, aldus het bedrijf.

Kritiek

De wervingsactie van Amazon volgt op een periode waarin het bedrijf de nodige kritiek kreeg op zijn personeelsbeleid, onder meer over de opstelling van het bedrijf tegen vakbonden. Zo mislukte een poging van werknemers in een distributiecentrum in Alabama om zich te verenigen in een vakbondsafdeling.

Ook de werkdruk zou op veel afdelingen te hoog zijn. Zo gingen er berichten rond over Amerikaanse Amazon-chauffeurs die vanwege de hoge werkdruk in een fles in hun bestelbus urineren omdat ze geen tijd hebben voor een echte sanitaire stop. Ook zouden medewerkers in de distributiecentra iedere elf seconden een nieuw artikel moeten pakken. Voormalig Amazon-baas Jeff Bezos beloofde daarop verbeteringen en zei dat het bedrijf meer oog krijgt voor het welzijn van zijn werknemers.


De koers van het aandeel AMAZON.COM INC. noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Aarde-planeet, Breedband, Detailhandel, Verenigde-staten, Personeelsbeleid, Alabama, Google-llc

De Aandeelhouder TV

mei 22, 2022

Ergste op de beurs wellicht al geweest

mei 22, 2022

Beursjaar 2022 biedt ideale koopkansen voor ASML en Microsoft

mei 20, 2022

AEX, DAX, S&P500 – 19mei22

mei 20, 2022

AEX, DAX, BEL20 – 20mei22

Het laatste beursnieuws

updates

 • 15:52

  TA van Edward Loef – Amerikaanse transportindex op de terugweg

 • 08:44

  Belangrijke signalen vanuit Amerikaanse retailers

 • 17:40

  TA van Edward Loef – ‘Bear’markt in Wall Street?

 • 08:51

  Ook retailer Target zinkt als een baksteen in het water

 • 17:16

  TA van Edward Loef – EUR/USD naar pariteit?

 • 13:00

  Ongedekt put opties schrijven: uitleg, strategie & een voorbeeld

 • 12:00

  Ongedekt call opties schrijven: uitleg, strategie & een voorbeeld

 • 10:02

  ETF van de week: iShares Nasdaq-100 UCITS ETF (EXXT)

 • 08:11

  Walmart tuimelt lager en Europa opent voorzichtig groen

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mei 08:08 Redactie

Beurspuzzel Alfabet

20 mei 18:22 Nico Inberg

Inflatie, dat ben je zelf

20 mei 17:45 Redactie

ETF v/d Week: Tech Megatrends