AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP maandag, 30 augustus 2021 13:51

Techsector stijgt op groen Wall Street

NEW YORK (ANP) - Op de aandelenbeurzen in New York was de techsector maandag de grote aanjager. Beleggers gingen op koopjesjacht nu de Federal Reserve niet al op heel korte termijn het afbouwen van de coronasteunpakketten aan gaat kondigen. Verder gaat de aandacht uit naar orkaan Ida die over New Orleans trok en daar voor veel schade zorgde.

Fed-president Jerome Powell kondigde vrijdag aan dat de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten nog dit jaar kan gaan beginnen met het afbouwen van de opkoop van staats- en bedrijfsobligaties waarmee de Fed de economie ondersteunde tijdens de coronacrisis. Zijn bewoordingen waren echter voorzichtiger dan waar beleggers rekening mee hadden gehouden en zij zien nog geen aankondiging tijdens de eerstvolgende beleidsvergadering.

Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon, Google-moeder Alphabet en Tesla werden tot 1,7 procent hoger gezet. Daarmee trokken ze de markt omhoog. Zo stond de technologiebeurs Nasdaq na enkele minuten handel 0,4 procent hoger op 15.189 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,2 procent hoger gezet op 4516 punten. De Dow-Jonesindex was vrijwel onveranderd op 35.442 punten.

Ida

Vanwege orkaan Ida was er ook de nodige aandacht voor de oliesector. Een deel van de olie-industrie in de Golf van Mexico is vanwege Ida stilgelegd. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 0,1 procent omlaag tot 68,68 dollar. Termijncontracten voor benzine stegen wel met meer dan 2 procent. Een vat Brentolie werd iets meer waard op 72,73 dollar.

Biotechnologiebedrijf Moderna daalde ruim 4 procent. In Japan werden meer besmette doses van het coronavaccin Spikevax aangetroffen. Mogelijk zijn er 1 miljoen doses besmet. Van twee mensen wordt vermoed dat ze door de besmette vaccins zijn overleden.

Affirm

Affirm steeg 40 procent nadat het een samenwerking met Amazon had aangekondigd. Het fintechbedrijf gaat gespreid betalen mogelijk maken voor klanten van Amazon die meer dan 50 dollar uitgeven.

Het Chinese gamesbedrijf NetEase, dat ook een notering in de VS heeft, zakte 6,5 procent. China heeft bepaald dat kinderen niet meer dan drie uur per week onlinespelletjes mogen spelen en alleen op vrijdagen, in het weekend en op feestdagen.

Ruimtevaartstart-up Astra Space kelderde 20 procent. Een testlancering van de raket waarmee dat bedrijf satellieten de ruimte in wil vervoeren mislukte. De vlucht van de raket moest na 2,5 minuut voortijdig worden afgebroken.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Netease, Japan, Tesla-inc, Golf-van-mexico, Biotechnologie, Apple-inc, New-orleans-stad, Handel-economie

De Aandeelhouder TV

maart 25, 2023

FED schrikt en de bankensector in de stress, maar wat moet je er nu mee als belegger?

maart 24, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 24, 2023

PROSUS in de lift – 22mrt23

maart 24, 2023

ASMI 340 kantelpunt – 23mrt23

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:07

  Aandeel Nemetschek: Zit er nu veel meer in?

 • 08:19

  Bankproblemen houden gemoederen bezig, maar tech profiteert van lagere rente

 • 15:39

  LYNX Beursflash: Zijn Rabobank Certificaten een interessante belegging? 

 • 10:42

  Aandeel L’Oréal: De stieren gaan “all in”

 • 08:22

  Geen renteverlaging in 2023 volgens Fed

 • 14:35

  Call opties uitleg: betekenis, voorbeelden en strategieën 

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 13:39

  Aandeel Goldman Sachs: “happy end?”

 • 09:11

  ETF van de week: Group Physical Bitcoin ETC (BTCE)

Masterclasses

Columns

Nieuw
23 mrt 09:50 Bas Heijink

AEX: Wordt dit een bearmarkt?

22 mrt 17:18 Redactie

Fed, Pharming, Ordina, Flow en Aegon

21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers