Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Techsector stijgt op groen Wall Street

Techsector stijgt op groen Wall Street
30 aug 2021 om 13:51

NEW YORK (ANP) – Op de aandelenbeurzen in New York was de techsector maandag de grote aanjager. Beleggers gingen op koopjesjacht nu de Federal Reserve niet al op heel korte termijn het afbouwen van de coronasteunpakketten aan gaat kondigen. Verder gaat de aandacht uit naar orkaan Ida die over New Orleans trok en daar voor veel schade zorgde.

Fed-president Jerome Powell kondigde vrijdag aan dat de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten nog dit jaar kan gaan beginnen met het afbouwen van de opkoop van staats- en bedrijfsobligaties waarmee de Fed de economie ondersteunde tijdens de coronacrisis. Zijn bewoordingen waren echter voorzichtiger dan waar beleggers rekening mee hadden gehouden en zij zien nog geen aankondiging tijdens de eerstvolgende beleidsvergadering.

Grote techbedrijven als Apple, Microsoft, Amazon, Google-moeder Alphabet en Tesla werden tot 1,7 procent hoger gezet. Daarmee trokken ze de markt omhoog. Zo stond de technologiebeurs Nasdaq na enkele minuten handel 0,4 procent hoger op 15.189 punten. De breed samengestelde S&P 500 werd 0,2 procent hoger gezet op 4516 punten. De Dow-Jonesindex was vrijwel onveranderd op 35.442 punten.

Ida

Vanwege orkaan Ida was er ook de nodige aandacht voor de oliesector. Een deel van de olie-industrie in de Golf van Mexico is vanwege Ida stilgelegd. De prijs van een vat Amerikaanse olie ging 0,1 procent omlaag tot 68,68 dollar. Termijncontracten voor benzine stegen wel met meer dan 2 procent. Een vat Brentolie werd iets meer waard op 72,73 dollar.

Biotechnologiebedrijf Moderna daalde ruim 4 procent. In Japan werden meer besmette doses van het coronavaccin Spikevax aangetroffen. Mogelijk zijn er 1 miljoen doses besmet. Van twee mensen wordt vermoed dat ze door de besmette vaccins zijn overleden.

Affirm

Affirm steeg 40 procent nadat het een samenwerking met Amazon had aangekondigd. Het fintechbedrijf gaat gespreid betalen mogelijk maken voor klanten van Amazon die meer dan 50 dollar uitgeven.

Het Chinese gamesbedrijf NetEase, dat ook een notering in de VS heeft, zakte 6,5 procent. China heeft bepaald dat kinderen niet meer dan drie uur per week onlinespelletjes mogen spelen en alleen op vrijdagen, in het weekend en op feestdagen.

Ruimtevaartstart-up Astra Space kelderde 20 procent. Een testlancering van de raket waarmee dat bedrijf satellieten de ruimte in wil vervoeren mislukte. De vlucht van de raket moest na 2,5 minuut voortijdig worden afgebroken.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.