Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Update: Alfen ziet omzet verder aantrekken

Update: Alfen ziet omzet verder aantrekken
27 aug 2021 om 09:10

Alfen heeft in het tweede kwartaal van dit jaar de omzet flink zien stijgen, terwijl ook het bedrijfsresultaat hoger uitviel. Dit bleek vrijdagochtend uit cijfers van de producent van laadpalen voor elektrische auto’s, transformatoren en opslagsystemen voor energie.

CEO Marco Roeleveld sprak van een goede eerste helft van het jaar. De topman zag dat Alfen in het tweede kwartaal de omzetgroei zag versnellen ten opzichte van het eerste kwartaal, dankzij een gunstige groei van de markt voor alle activiteiten. “Onze markten worden steeds minder geraakt door de coronacrisis, nu er goede vooruitgang wordt geboekt met de vaccinatieprogramma’s in Europa”, aldus Roeleveld. Ook de Europese Green Deal speelt Alfen in de kaart, zo stelde de CEO tegenover ABM Financial News. “We zijn ons aan het positioneren om verder te groeien”, aldus Roeleveld. En daar horen investeringen bij. “Dit gaat om investeringen in bijvoorbeeld machines en fabrieken, maar eigenlijk voornamelijk in onderzoek en ontwikkeling.”

Ten tijde van de beursgang sprak Alfen de wens uit om vooral op autonome basis te groeien. Roeleveld zegt nog steeds achter deze boodschap te staan. “Maar overnames sluiten we niet uit.” Of er momenteel gesprekken lopen met kandidaten, wilde Roeleveld niet vertellen. “Intern hebben we het er wel over.”   

In het afgelopen kwartaal steeg de omzet op jaarbasis met 33 procent tot 61,5 miljoen euro. Over de eerste zes maanden van dit jaar was er sprake van een omzetgroei van 28 procent tot 115,3 miljoen euro. De omzet uit energieopslag steeg met 47 procent aanzienlijk, terwijl de opbrengsten uit het opladen van elektrische voertuigen met 68 procent aantrok.

De brutomarge bedroeg in het afgelopen kwartaal 22,4 procent tegen 16,7 procent een jaar eerder.

De aangepaste EBITDA kwam uit op 9,7 miljoen euro en maakt inmiddels 15,9 procent van de omzet uit. Dit was een jaar eerder 5,4 miljoen euro en 11,7 procent.

Outlook

De verwachtingen voor een jaaromzet in 2021 van 225 tot 250 miljoen euro werden vrijdag gehandhaafd.

Roeleveld wees wel op de uitdagingen rond de aanvoerketens wereldwijd. “Tot op de dag van vandaag hebben we daar geen last van, maar het is wel een belangrijke focus geworden. We blijven dicht op de ontwikkelingen zitten.”  

Update: om reactie CEO en CFO toe te voegen.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.