Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Olieprijs lager gesloten

Olieprijs lager gesloten
20 aug 2021 om 20:49

De prijs voor een vat ruwe olie is vrijdag voor de zevende dag op rij lager gesloten, vanwege zorgen over de impact op de vraag naar olie door de verspreiding van de deltavariant van het coronavirus.

Op weekbasis sloot de prijs voor een vat ruwe olie bijna 9 procent lager.

Ruwe olie daalde donderdag al scherp en raakte verstrikt in een brede verkoopgolf, waarbij metalen en andere grondstoffen samen met aandelen wereldwijd kelderden. 

De verspreiding van de delatavariant “blijft de vraagvooruitzichten naar olie vertroebelen”, zei grondstoffenstrateeg Warren Patterson van ING. “Outputdata uit China eerder deze week, waaruit bleek dat de verwerking van ruwe olie door Chinese raffinaderijen op zijn laagste niveau lag in veertien maanden, leidden tevens tot druk”, zei hij.

De olieprijs zag zich eerder deze week nog gesteund door een sterker dan verwachte daling van de Amerikaanse voorraden ruwe olie, hoewel de markt zich meer concentreerde op de vooruitzichten voor de wereldwijde vraag en een daling van de vraag naar benzine in de VS tegen het einde van het zomerseizoen.

“De werkelijke stemming wijst op een diepere terugval van de olieprijs. Prijsherstel zou interessante verkoopkansen kunnen bieden voor diegenen die streven naar een terugkeer naar 60 dollar per vat”, zei Patterson.

Een septemberfuture voor een vat ruwe olie sloot vrijdag 2,2 procent, ofwel 1,37 dollar, lager op 62,32 dollar op de New York Mercantile Exchange.

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.