AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP donderdag, 12 augustus 2021 10:03

Verzekeraars Aegon en NN stuwen AEX richting 780 punten

In dit artikel vind u onder andere informatie over: NED25,

AMSTERDAM (ANP) - De Amsterdamse AEX-index zette donderdag de opmars richting de 780 punten voort onder aanvoering van Aegon en NN Group. De twee verzekeraars deden goede zaken in de afgelopen maanden en behaalden forse winsten. Buiten het Damrak werden de resultaten van de Britse verzekeraar Aviva en het Zwitserse Zurich Insurance goed ontvangen. Beleggers keken verder uit naar de wekelijkse aanvragen van werkloosheidsuitkeringen in de Verenigde Staten, die later op de dag naar buiten komen.

De hoofdindex op Beursplein 5 noteerde rond het middaguur 0,1 procent hoger op 776,84 punten en de MidKap steeg 0,5 procent tot 1091,90 punten. De graadmeters in Frankfurt en Parijs wonnen 0,2 procent. De beurs in Londen, waar mijnbouwer Rio Tinto (min 7 procent) ex dividend noteerde, daalde 0,1 procent.

Aegon (plus 7,2 procent) was de grote winnaar in de AEX. De verzekeraar profiteerde in het tweede kwartaal volop van de verbeterde marktomstandigheden, zoals de gunstige situatie op de aandelenmarkten en ontwikkelingen rondom claims die voor het concern positief uitpakten. Aegon sloot het kwartaal af met een winst van 849 miljoen euro en verhoogde het dividend. Branchegenoten Aviva en Zurich Insurance stegen circa 4 procent.

NN Group

NN Group klom 3,6 procent. De eigenaar van onder meer Nationale-Nederlanden wist de nettowinst in de eerste jaarhelft ruimschoots te verdubbelen tot 1,4 miljard euro. Volgens topman David Knibbe heeft de coronacrisis er mede voor gezorgd dat huishoudens zich bewuster zijn geworden van de verschillende risico's waar ze zich tegen willen verzekeren. Ook verstrekte NN meer hypotheken.

Techinvesteerder Prosus sloot de rij in de AEX met een min 1,3 procent. Olie- en gasconcern Shell, een zwaarwegend fonds in de hoofdindex, noteerde ex dividend en verloor 0,8 procent. Telecomconcern KPN won 1,4 procent na de resultaten van concurrent T-Mobile Nederland, die in het tweede kwartaal veel nieuwe klanten heeft binnengehaald. Deutsche Telekom, het moederbedrijf van T-Mobile, zag de winst afgelopen kwartaal sterk stijgen en schroefde de jaarverwachting op. Deutsche Telekom werd 2,6 procent meer waard in Frankfurt.

TUI

TUI steeg dik 1 procent in Frankfurt. Het grootste reisbureau ter wereld leed opnieuw verlies maar zag het aantal boekingen voor de zomer wel stijgen. Delivery Hero zakte 4,5 procent. De Duitse maaltijdbezorger verhoogde zijn omzetverwachting voor het hele jaar na een recordaantal orders in het tweede kwartaal. Het bedrijf verwacht echter dat de kernactiviteiten verlieslatend blijven door forse investeringen.

De euro was 1,1744 dollar waard tegen 1,1740 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,5 procent duurder op 69,61 dollar. Brentolie kostte 0,6 procent meer op 71,84 dollar per vat.


De koers van het aandeel NED25 noteert live op € * met een verschil van %. De hoogste koers van de dag ligt op € * met het dieptepunt op € *.


Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Nederland, Insurance, Reisbureau, Aviva, Zurich-insurance-group, Rio-tinto-group, Verenigde-staten, Duitsland


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

De Aandeelhouder TV

januari 27, 2023

Indices op stoom – 27jan23

januari 27, 2023

2023 kan een redelijk beursjaar worden

januari 27, 2023

ASML, Tesla, Avantium, Microsoft, ChatGPT, Accsys & Chevron | DeAandeelhouder Podcast Afl. 108

januari 27, 2023

Waarschuwing voor beleggers

Het laatste beursnieuws

updates

 • 08:15

  S&P 500 breekt dalende trend, dankzij Big Tech

 • 15:12

  LYNX Beursflash | Aandeel Tesla: analyse 4e kwartaalcijfers

 • 10:07

  Aandeel Tesla: Musk’s Masterplan

 • 08:55

  Futures op Wall Street hoger na cijfers Tesla & Chevron

 • 13:00

  Aandeel ASML: aanhoudende vraag naar chips stuwt omzet

 • 10:35

  ETF van de week: Invesco Solar Energy UCITS ETF (S0LR)

 • 08:51

  ASML voorspelt aanzienlijke omzetstijging en Europa opent status quo

 • 08:37

  Kwartaalcijfers zijn deze week het focuspunt

 • 12:05

  Pullback voor de AEX & spectaculair herstel bij aandeel Coinbase

Masterclasses

 • 07 februari

  De beleggingstips voor 2023 van Nico Inberg

 • 07 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Gert Bakelants

 • 14 maart

  De beleggingstips voor 2023 van Edwin Wierda

Columns

Nieuw
27 jan 15:18 Redactie

Hindenburg slaat toe: Adani aandelen hard onderuit

26 jan 14:04 Jordy Beuving

Groeivertraging Microsoft

26 jan 10:45 Doijer en Kalff

Optimaal gebruik maken van de hedge functie van goud en zilver