NED25 *
NLMID *
BE20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *
EUR/USD *

Beursnieuws

ANP zondag, 8 augustus 2021 12:48

Waarde bitcoin en ether op hoogste niveau in ruim twee maanden

LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Cryptomunten bitcoin en ethereum (ether) hebben hun hoogste niveaus qua waarde bereikt in meer dan twee maanden, ondanks de onzekerheid rond regels voor crypto's in het infrastructuurplan van de Verenigde Staten. In dat plan gaat het naast wegen, spoorlijnen en bruggen ook over digitale infrastructuur. De stijging van de munten vond plaats na een belangrijke upgrade van het ether-netwerk, waarbij de manier waarop transacties worden verwerkt is veranderd.

Bitcoin won zondag 3,1 procent tot 45.328 dollar, wat het hoogste peil is sinds 18 mei. Ether steeg 3,5 procent tot 3.191 dollar. De munt won voor de vijfde dag op rij aan waarde te midden van de upgrade. Volgens cryptokenners is het optimisme in de markten voor digitale munten teruggekeerd, al blijft er veel onzekerheid.

Cryptomunten verloren de laatste maanden nog flink. Bij investeerders waren er onder meer zorgen over het strengere optreden van de Chinese overheid tegen de munten. Daarnaast zette ook Tesla-baas Elon Musk crypto's onder druk na vragen over het energieverbruik bij het minen ervan.

Amerikaanse regelgeving

Het Amerikaanse infraplan blijft voor de cryptomarkten een bron van onzekerheid. Er worden onder meer strengere rapportagevereisten voorgesteld voor transacties. Daarnaast moeten de crypto's extra belast worden, zo valt te lezen. Het plan moet nog goedgekeurd worden door het Congres.

Maar ondanks de Amerikaanse regelgeving in wording wonnen de digitale munten dus aan waarde. In het kielzog van bitcoin en ether stegen ook binance coin, cardano, XRP en dogecoin. De marktwaarde van de digitale munten ligt momenteel op krap 1,9 biljoen dollar. Dat was tijdens het dieptepunt in juni nog bijna 1,2 biljoen dollar.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Verenigde-staten, Coin, Amerikaans-congres, Overeenkomst-contract, Binance, Volksrepubliek-china, Energie

De Aandeelhouder TV

december 1, 2021

Corona deze winter minder groot risico

december 1, 2021

Aandelen Shell – Niet of Wel?

december 1, 2021

Rap herstel AEX | 1 december 2021 | Markets Update van BNP Paribas Markets

november 30, 2021

AEX rebound, DAX en ASMI bodempatroon – 30nov21

Het laatste beursnieuws

updates

 • 16:37

  TA van Edward Loef – Nasdaq-100 beleggers opgelet nu!

 • 16:23

  Een grote eindejaarsrally voor de BEL 20 lijkt onwaarschijnlijk

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

 • 15:20

  Meest verhandelde opties november 2021: populairste aandelen bij LYNX

 • 11:13

  ETF van de week: Grayscale Bitcoin Trust (GBTC)

 • 08:05

  Kans op eindejaarsrally lijkt klein & Europa opent hoger

 • 13:27

  TA van Edward Loef – AEX bullmarkt in gevaar?

 • 06:31

  Markten herstellen van Omicron-paniek & Twitter-CEO vertrekt

 • 16:02

  TA van Edward Loef – Royal Dutch Shell een koopje?

Masterclasses

Columns

Nieuw
01 dec 13:36 Peter Garnry

Vertrek Dorsey zet deur open voor overname Twitter

01 dec 09:22 Redactie

ForFarmers start met aandeleninkoop

30 nov 15:53 Redactie

Het kan altijd slechter: deze aandelen daalden 60-80%