Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Flink meer winst voor ING

Flink meer winst voor ING
6 aug 2021 om 07:15

ING heeft in het tweede kwartaal fors meer winst behaald, dankzij een vrijval van voorzieningen. Dit bleek vrijdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van de bank.

“De aantrekkende economie betekent dat de risicokosten significant werden verlaagd, en de kosten ontwikkelen zich in de goede richting, wat ik nauwlettend zal blijven volgen”, zei CEO Steven van Rijswijk vrijdag in een toelichting.

De inkomsten van ING daalden op jaarbasis met ruim 3 procent van 4,67 naar 4,52 miljard euro. De analistenconsensus rekende op 4,43 miljard euro. 

De rentebaten liepen terug van 3,43 miljard naar 3,34 miljard euro, maar de fee-inkomsten stegen van 723 naar 855 miljoen euro. Hier was door de analisten gerekend op respectievelijk 3,34 miljard en 810 miljoen euro.

Voor belastingen leverde dit een winst op van 2,07 miljard euro en onder de streep restte een nettowinst van 1,46 miljard euro. De ramingen bedroegen 1,6 miljard en 1,13 miljard euro.

In het tweede kwartaal van 2020 moest er door ING nog voor dik een miljard euro aan voorzieningen worden getroffen als gevolg van de coronacrisis. Afgelopen kwartaal was er een vrijval van 91 miljoen euro.

De zogeheten cost income ratio daalde van 59,8 naar 56,3 procent.

De Tier 1 ratio steeg van 15,0 naar 15,7 procent.

In oktober zal ING 0,48 euro per aandeel dividend uitkeren. Ook zal er een aanvullende uitkering over 2019 volgen van in totaal 1,744 miljard euro in contanten of door middel van een inkoop van eigen aandelen, afhankelijk van goedkeuring door de betreffende autoriteiten. 


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers ING Groep

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.