AEX *
Toegang tot al onze analyses en kooptips? Word abonnee
AEX *
AMX *
BEL20 *
NAS100 *
US30 *
USA500 *
VIX *

Beursnieuws

ANP maandag, 2 augustus 2021 14:06

Wall Street gaat omhoog na hint op langere steun Fed

NEW YORK (ANP) - De aandelenbeurzen op Wall Street zijn maandag met winst aan de eerste handelsdag van augustus begonnen. Beleggers reageerden opgelucht op opmerkingen van Lael Brainard, een van de beleidsmakers van de Federal Reserve. Zij liet weten niet te verwachten dat de Fed het afbouwen van de coronasteun bekendmaakt tijdens de jaarlijkse bijeenkomst in Jackson Hole eind deze maand.

Verder kijken handelaren naar de politiek in Washington. Daar lijkt een infrastructuurpakket van president Joe Biden met steun van zowel Democraten als Republikeinen te worden aangenomen. Dat pakket is met 550 miljard dollar wel veel kleiner dan de 2 biljoen dollar waar Biden oorspronkelijk op mikte.

Op macro-economisch gebied komen er cijfers over de bedrijvigheid in de industrie. Die groeit naar verwachting, net als in Europa, weer hard.

Afterpay

De Dow-Jonesindex stond na enkele minuten 0,7 procent hoger op 35.164 punten. De breed samengestelde S&P 500 ging 0,4 procent omhoog tot 4415 punten en techbeurs Nasdaq steeg 0,1 procent tot 14.691 punten.

Betalingsdienstverlener Square maakte bekend het Australische Afterpay over te nemen voor 29 miljard dollar. Afterpay maakt het voor consumenten makkelijk om hun onlineaankopen later te betalen en wordt door veel jongeren als alternatief voor een creditcard gebruikt. Die jongeren zijn voor Square een interessante doelgroep. Bovendien biedt het bedrijf van Twitter-topman Jack Dorsey zelf nog geen consumentenleningen aan. Square werd circa 2 procent hoger gezet.

Foot Locker

Sportwinkelketen Foot Locker (min 2,7 procent) neemt Eurostar over, de eigenaar van winkelketen WSS. Daar betaalt Foot Locker 750 miljoen dollar voor. Tegelijkertijd telden de Amerikanen 360 miljoen dollar neer voor Text Trading, het moederbedrijf van de Japanse winkelketen Atmos.

Leverancier van onderdelen voor de lucht- en ruimtevaart Parker Hannifin kondigde de overname aan van de Britse branchegenoot Meggit voor bijna 9 miljard dollar. De Britse regering kondigde al aan die overname kritisch te willen beoordelen. Parker Hannifin steeg bijna 2 procent.

De olieprijzen daalden nadat de signalen voor economische groei in China iets minder rooskleurig waren geworden. Amerikaanse olie werd 1 procent goedkoper en kostte 73,21 dollar per vat. Brentolie ging 0,9 procent omlaag tot 74,74 dollar per vat.

Lees meer over de onderwerpen in dit bericht:

Australie-land, Japan, Europa-werelddeel, Economische-groei, Verenigde-staten, Nasdaq, Republikeinse-partij-verenigde-staten, Federal-reserve

De Aandeelhouder TV

maart 21, 2023

BRENT OIL naar 80+ – 21mrt23

maart 21, 2023

Bankaandelen blijven volatiel | 21 maart 2023 | Markets Update van BNP Paribas Markets

maart 20, 2023

ING eerste rebound poging – 20mrt23

maart 20, 2023

Aandelen NN Group richting de 40 euro?

Het laatste beursnieuws

updates

 • 10:05

  Aandeel VARTA: de problemen zitten niet in de chart

 • 08:16

  Opluchtingsrally na gedwongen overname Credit Suisse

 • 10:15

  Rabobank Certificaten uitleg over het dividend en de risico’s

 • 10:00

  AEX zet 200EMA onder druk & ASML verliest kracht

 • 08:36

  UBS neemt Credit Suisse over – Wat doet de Fed deze week?

 • 10:30

  Aandeel Adobe: Sterke cijfers, nu hebben de stieren hun kans

 • 08:04

  Grote Amerikaanse banken snellen First Republic Bank te hulp

 • 15:21

  Aandeel Volkswagen: Wordt de outlook 2023 gerealiseerd?

 • 11:14

  LYNX prolongeert titel ‘Broker van het jaar’

Masterclasses

Columns

Nieuw
21 mrt 13:12 Redactie

Ordina: nog geen gelopen koers

21 mrt 12:32 Matt Christensen

AllianzGI lanceert eigen dataplatform voor duurzaamheid

21 mrt 09:34 Cees Smit

Column: Bankrun en Banken Bankrupt