Toegang tot al onze analyses en koopstips? Word abonnee
AEX
AMX
BEL20
NAS100
US30
Bekijk realtime koersen

Recordomzet Apple

Recordomzet Apple
27 jul 2021 om 22:45

Apple heeft in het derde kwartaal van zijn lopende boekjaar een recordomzet behaald dankzij een stijging van de verkopen bij al zijn productcategorieën. Het was ook qua winstontwikkeling het beste derde kwartaal ooit. Dit meldde de Amerikaanse techreus dinsdag nabeurs.

CFO Luca Maestri wees op nieuwe omzetrecords in alle geografische gebieden en een dubbelcijferige groei in alle productcategorieën. De operationele kasstroom kwam uit op 21 miljard dollar en Apple keerde zo’n 29 miljard dollar uit aan aandeelhouders.

“We bleven aanzienlijke investeringen doen in ons hele bedrijf om onze groeiplannen op lange termijn te ondersteunen”, voegde Maestri toe.

In het derde kwartaal steeg de omzet van Apple met 36 procent op jaarbasis naar 81,4 miljard dollar, een record. Analisten geraadpleegd door FactSet rekenden op een omzet van 73,33 miljard dollar.

De nettowinst kwam uit 21,74 miljard dollar, of 1,30 dollar per aandeel. Hier rekenden analisten op 1,01 dollar.

De opbrengst uit de verkopen van iPhones lag in het derde kwartaal op 39,57 miljard dollar, van 26,42 miljard dollar een jaar eerder. 

De omzet uit iPads steeg van 6,58 miljard naar 7,37 miljard dollar en die uit de verkopen van Mac computers liep op van 7,08 miljard naar 8,24 miljard dollar.

Het aandeel Apple daalde nabeurs licht.


Match My View
Vind snel en gemakkelijk een beursproduct dat past bij uw strategie.
Profiteer van koersstijgingen of juist koersdalingen met onze handige selectietool. Selecteer een aandeel:

Koers Apple Inc.

*

Wil je direct op de hoogte zijn van het laatste beursnieuws?

Schrijf je nu in voor onze gratis nieuwsbrief en mis niks!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.